El Govern distribuirà més de 7.000 carmanyoles per fomentar la reutilització d'envasos

Imagen del artículo El Govern distribuirà més de 7.000 carmanyoles per fomentar la reutilització d'envasos

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  • L'objectiu d'aquesta iniciativa és conscienciar el sector del comerç i la ciutadania sobre la importància de la reutilització i la reducció de residus
  • Les carmanyoles es repartiran a les parades dels mercats municipals d'Olot, Reus i Tarragona, però la voluntat és estendre progressivament la iniciativa a d'altres mercats catalans
  •  Anar a comprar amb una carmanyola de plàstic és més sostenible que rebre envasos de cartró d'un sol ús, sempre que la reutilitzem més de 3 vegades

 

El Govern, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), distribuirà més de 7.000 carmanyoles reutilitzables a diferents mercats del país. Sota el lema 'Comprant als mercats amb envasos reutilitzables reduïm els residus i l'impacte mediambiental', la iniciativa vol fomentar aquest hàbit entre la ciutadania. Inicialment, les carmanyoles es repartiran als mercats municipals d'Olot, Reus i el mercat central de Tarragona, però la intenció és estendre-la progressivament a d'altres mercats del país.  

Aquesta acció de conscienciació, a més, reforça el paper dels mercats com a ambaixadors de bones pràctiques en matèria de consum sostenible i respecte al medi ambient, un dels objectius recollits pel Pla d'acció de Comerç, Artesania i Moda (2022-2025) en el Programa de Suport als Mercats Municipals. En concret la iniciativa forma part de Mercats Conscients, una bateria d'accions que té, entre d'altres metes, situar la sostenibilitat com uns dels eixos estratègics d'aquests equipaments comercials. 

El director general de Comerç, Jordi Torrades i Aladrén, ha presentat la iniciativa de repartiment de carmanyoles aquest matí als mercats de Tarragona i Reus, acompanyat de la presidenta dels Mercats de Tarragona i consellera de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, Montserrat Adan Domènech, i del regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de Reus, Josep Baiges Gispert. La setmana vinent es farà una nova jornada de presentació al mercat d'Olot, a càrrec d'Agnès Russiñol Amat, directora del CCAM, i de Gemma Canalias Rafel, regidora d'Ocupació, Empresa, Formació, Comerç, Turisme i Talent del consistori de la capital garrotxina.

Impacte positiu a partir de tres usos

Diferents estudis demostren que superar les tres vegades de reutilització d'un envàs, amb independència del material amb què estigui fet, ja implica un impacte positiu en matèria de sostenibilitat respecte a l'aposta per envasos de paper o cartró d'un sol us. Però reduir residus no tan sols passa per reutilitzar els envasos. L'acció de sensibilització vol recordar també que el conjunt de la ciutadania té la responsabilitat de vetllar per un ús més sostenible dels envasos, des que es produeixen els béns fins que són consumits, passant per la seva elaboració i servei a les parades. També subratlla la importància de facilitar la recollida selectiva, l'obligatorietat de cobrar les bosses de plàstic que s'ofereixen a la clientela i moltes altres bones pràctiques que es poden aplicar en tot el procés de compra.

El pla 'Mercats Conscients' del CCAM ja ha impulsat d'altres iniciatives per impulsar la sostenibilitat en el teixit comercial del país, com una campanya a xarxes, l'organització de tallers de conscienciació, els suport econòmic a través de subvencions i, finalment, una diagnosi sobre la gestió de residus efectuada a 8 mercats catalans, que es va presentar en el marc del darrer Congrés de Mercats Municipals de Catalunya i que derivarà en una guia de bones pràctiques per a la prevenció de residus, el foment de la reutilització i la millora de la recollida selectiva als mercats.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16538 {"title":"El Govern distribuirà més de 7.000 carmanyoles per fomentar la reutilització d'envasos","published_date":"2024-02-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/ccam.gencat.cat\/web\/.content\/02_actualitat\/noticies\/comerc\/2024\/fotos_comerc_2024\/jordi_torrades_tarragona_420.jpg_1812782344.jpg","id":"16538"} catalunya Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-01/16538-govern-distribuira-mes-7-000-carmanyoles-fomentar-reutilitzacio-envasos https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.