La Mancomunitat Cultural posa en marxa un nou portal que permet accedir a les subvencions culturals de totes les administracions

També s'ha parlat del projecte "La meva cartera", que permet guardar les targetes emeses per la Generalitat i s'ha convidat a la resta d'institucions a incorporar-ne els seus títolsA la reunió del Consell, la consellera Garriga ha explicat que si s'aprova el pressupost 2024, el Departament té previst incorporar una partida específica plurianual per donar suport a la construcció o millora dels equipaments culturals

Imagen del artículo La Mancomunitat Cultural posa en marxa un nou portal que permet accedir a les subvencions culturals de totes les administracions

Aquesta tarda s'ha celebrat a Barcelona una nova reunió plenària del Consell de la Mancomunitat Cultural, òrgan de cooperació entre les diferents administracions que té com a objectiu coordinar polítiques i actuacions de l'àmbit de la cultura arreu del territori. Aquesta és la primera reunió de la Mancomunitat Cultural amb els nous representants locals després de les eleccions municipals i la tercera des que es va ampliar amb la incorporació de representants de l'Ajuntament de Barcelona, el Consell de Governs Locals, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACMC) i l'Associació de Micropobles de Catalunya (MdC). Amb anterioritat, aquest òrgan estava format pel Departament de Cultura i les Diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.

Durant la reunió, s'ha presentat un nou cercador que permet accedir a totes les subvencions de l'àmbit cultural de totes les administracions públiques. El portal Ajutscultura.cat, que ja està disponible, l'ha desenvolupat un grup de treball específic de la Mancomunitat Cultural, liderat pel Departament de Cultura amb la col·laboració de la resta d'institucions. Es tracta d'un cercador que facilita als sectors culturals i a la ciutadania la informació i accés a tots els ajuts i subvencions vigents en l'àmbit artístic i cultural independentment de quina sigui l'administració pública catalana que els impulsa.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha ressaltat la importància d'aquests tipus d'eines per a la ciutadania. "Hem de treballar per facilitar l'accés de tothom a l'administració, i aquest portal permet que el ciutadà en comptes d'haver d'estar atent a les convocatòries de cadascuna de les administracions, ho tingui tot en un únic espai." La titular de cultura ha afegit: "La nostra prioritat ha de ser facilitar els processos al ciutadà, i per això té sentit el treball conjunt i la coordinació de totes les administracions a la Mancomunitat Cultural."

La nova eina facilita d'una manera senzilla i única l'accés als tràmits, informació complementària i informació relativa a l'estat de la convocatòria i la data límit per presentar projectes. La coordinació entre els membres de la Mancomunitat ha facilitat que el sistema es nodreixi del Centre d'Informació i Documentació Oficials (CIDO) de la Diputació de Barcelona que bolca les dades ja filtrades per àmbit cultural al portal de Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya. En les properes setmanes, s'aniran implementant millores, com ara la possibilitat d'incloure processos d'intel·ligència artificial per tal de permetre l'ús de llenguatge planer i intuïtiu per part dels usuaris.

A la sessió d'avui, el Departament de Presidència de la Generalitat també ha compartit amb els membres del Consell el projecte "La Meva cartera", una aplicació per a dispositius mòbils i web que permet guardar-hi les targetes i títols emesos per la Generalitat en format digital. El Govern ha ofert a totes les institucions incorporar-hi també els carnets que ofereixen, com ara els de biblioteques públiques o altres títols de l'àmbit relacionats amb l'àmbit cultural.

Suport als equipaments, a les entitats i als municipis

Durant la reunió, la consellera Garriga ha expressat la voluntat del Departament de Cultura, sempre que s'aprovi el pressupost 2024, d'incorporar aquest any una partida específica que permeti crear un pla plurianual d'inversions per donar suport a la construcció o millora dels equipaments culturals. "Després de les inversions realitzades els darrers anys en la millora dels circuits d'exhibició, creació i programacions, ara toca millorar també els equipaments culturals municipals del país", ha dit la consellera.

A la sessió també s'han compartit els resultats de les subvencions adreçades als municipis de menys de 1.000 habitants per a la contractació d'espectacles d'arts en viu. En aquesta nova línia del Departament de Cultura s'hi han acollit 413 municipis i Entitats Municipals Descentralitzades MD (el 85% del total) i s'ha atorgat un import total de 1'7 milions d'euros.

El Departament de Cultura ha presentat a més els resultats de la convocatòria de subvencions per a la redacció de projectes de construcció o millora dels equipaments culturals municipals. S'hi ha presentant 271 municipis i concedit un total de 2'5 milions. De les propostes presentades, 47 expedients són per a nous equipaments mentre que 224 corresponen a sol·licituds d'obres de millora.

  1. Mut de la reunió
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15064 {"title":"La Mancomunitat Cultural posa en marxa un nou portal que permet accedir a les subvencions culturals de totes les administracions","published_date":"2024-02-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/01\/17\/42\/627d8ddb-35a6-46da-a8fa-7f90016f5eaa.jpeg","id":"15064"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-01/15064-mancomunitat-cultural-posa-marxa-nou-portal-permet-accedir-subvencions-culturals-administracions https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.