Delegat Sala, des de Nacions Unides: "Catalunya sempre ha defensat el multilateralisme per assolir els ODS"

El delegat del Govern als Estats Units i al Canadà ha intervingut en un acte de l'ECOSOC Partnership Forum de l'ONU

Imagen del artículo Delegat Sala, des de Nacions Unides: Catalunya sempre ha defensat el multilateralisme per assolir els ODS


El delegat de la Generalitat als Estats Units i al Canadà, Isidre Sala, ha reafirmat el compromís de Catalunya amb el multilateralisme per fer front als grans reptes globals. Ho ha fet aquesta setmana durant l'acte "Partnership for Localization: rescuing the SDGs through coalitions in times of crises", organitzat en el marc del Partnership Forum del Consell Econòmic i Social de Nacions Unides (ECOSOC) a Nova York.

Sala ha apuntat que "el multilateralisme inclusiu, interconnectat i eficaç és el que ha defensat sempre Catalunya com a únic camí vàlid per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)". El delegat també ha subratllat que aquest multilateralisme "ha d'incloure tots els actors que tenen un rol important en la implementació de les polítiques públiques" perquè facin sentir la seva veu en els debats i processos que configuren positivament l'agenda global.

L'acte ha servit per presentar experiències que posen de manifest la importància de crear aliances entre actors locals i regionals per contribuir a l'erradicació de la pobresa, la protecció dels drets humans, la prevenció de conflictes i l'establiment de les bases per a la pau. "Des de Catalunya estem fent tot el possible per evitar quedar-nos a mig camí d'assolir l'Agenda 2030. Continuarem treballant per millorar no només els ODS, sinó també per les esperances, els somnis, els drets i les expectatives que representen", ha dit Sala.

Com a exemple d'experiència innovadora a Catalunya, el delegat ha presentat l'Aliança Catalunya 2023, una gran coalició de país oberta a tota la societat catalana per compartir informació, recursos i bones pràctiques per poder assolir els objectius del desenvolupament sostenible. Els actors públics i privats que hi participen són signataris de l'Acord nacional per a l'Agenda 2023 a Catalunya, un acord pioner que proposa una visió compartida sobre com contribuir a l'assoliment dels ODS i defineix el rol i el compromís decisiu que els diferents agents socials catalans han d'adquirir per crear "un futur que no deixi ningú enrere i que no superi la capacitat de càrrega de la natura", i "fer de Catalunya i el món un lloc millor l'any 2030", ha destacat Sala.

El juliol de 2023, l'Aliança va fer públics els deu reptes prioritaris per al desenvolupament sostenible de Catalunya i va instar a treballar conjuntament per coordinar de manera més eficaç els beneficis socials, abordar l'establiment d'un salari mínim digne per combatre la pobresa laboral fixant almenys el 60% del salari mitjà, garantir l'accés a l'habitatge, impulsar l'Educació Integral 360 tant a l'escola com als programes fora de l'escola per a tots els infants en situació de vulnerabilitat i permetre l'accés universal a un estil de vida saludable.

El delegat ha clos el seu discurs fent una crida a la comunitat de l'ECOSOC per garantir que la "Cimera del Futur", que se celebrarà el pròxim setembre a Nova York, "sigui realment inclusiva". "Esperem que els actors subnacionals puguin jugar un paper real i, tal com ha instat el secretari general de l'ONU, António Guterres, contribuir a forjar un nou consens global per preparar-nos per a un futur ple de riscos, però també d'oportunitats", ha demanat el delegat.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15062 {"title":"Delegat Sala, des de Nacions Unides: \"Catalunya sempre ha defensat el multilateralisme per assolir els ODS\"","published_date":"2024-02-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/01\/20\/06\/8d1af78a-4a43-4301-95f5-20a22b72c767.jpg","id":"15062"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-01/15062-delegat-sala-des-nacions-unides-catalunya-sempre-defensat-multilateralisme-assolir-ods https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.