Territori posa en marxa una prova pilot per millorar la seguretat en les línies de bus nocturnes

S' incrementaran les parades a demanda de la línia NGi1 Salt / Girona - Platja d'Aro - Palamós / Palafrugell fins a finals de la temporada d'estiu

Imagen del artículo Territori posa en marxa una prova pilot per millorar la seguretat en les línies de bus nocturnes


El Departament de Territori posa en marxa demà divendres, 2 de febrer, una prova pilot, dins dels serveis de transport a la demanda Clic.cat, per millorar la seguretat en les línies de bus nocturnes. L'increment de parades es realitzarà en la línia NGi1 Salt / Girona - Platja d'Aro - Palamós / Palafrugell, gestionada pels operadors Sarfa i Teisa, i s'allargarà fins a finals de la temporada d'estiu d'enguany. Un cop avaluats els resultats d'aquesta prova i si són positius, es preveu que l'augment de parades a demanda es pugui estendre a més línies.

Per promoure una mobilitat més segura i evitar situacions de risc, la línia NGi1 Salt / Girona - Platja d'Aro - Palamós / Palafrugell incrementarà el nombre de parades a demanda en punts més freqüentats, com ara zones d'oci. La voluntat és que aquests punts permetin que les persones usuàries més vulnerables, sobretot dones i joves, caminin menys estona soles i s'acostin el màxim possible a la seva destinació.

Les parades a demanda es podran reservar amb una antelació de fins a una hora abans de l'inici de l'expedició, a través de la aplicació mòbil NE-MI. Les reserves es podran realitzar tant per una parada d'origen com de destí i la persona usuària podrà consultar en temps real la ubicació del vehicle per poder apropar-se amb la mínima antelació possible i evitar temps d'espera a la parada.

El Clic.cat

El transport a la demanda Clic.cat ha comptabilitzat prop de 42.500 viatgers des de la seva posada en marxa a les comarques gironines, l'any 2019. El Departament de Territori disposa de 38 línies Clic.cat en funcionament. L'objectiu és anar digitalitzant i transformant en Clic.cat tota la xarxa de transport a la demanda de la Generalitat, que està formada per 233 línies que arriben a 712 nuclis de població.

El transport a la demanda té els recorreguts i els horaris establerts, però només es presta si hi ha reserves prèvies. D'aquesta manera, els vehicles i les rutes es poden ajustar a la demanda real, evitant recorreguts ineficients i emissions de CO2.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15060 {"title":"Territori posa en marxa una prova pilot per millorar la seguretat en les línies de bus nocturnes","published_date":"2024-02-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/69098-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"15060"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-01/15060-territori-posa-marxa-prova-pilot-millorar-seguretat-linies-bus-nocturnes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.