Salut posa en marxa l'Escola de Salut Catalana amb un Comitè Pedagògic d'Experts

A través d'un espai web, ofereix recursos per la salut amb evidència científica i també accions amb modalitat presencial i en líniaL'objectiu és apoderar en la presa de decisions individuals i col·lectives en totes les qüestions de salut i convertir-se en una eina útil pels professionals i per a la ciutadania

Imagen del artículo Salut posa en marxa l'Escola de Salut Catalana amb un Comitè Pedagògic d'Experts

El Departament de Salut ha presentat avui l'Escola de Salut Catalana, un espai web sobre salut que vol convertir-se en una eina útil de consulta pels professionals i per als pacients, familiars, cuidadors i al conjunt de la ciutadania, en general.

L'Escola ofereix recursos d'educació per a la salut amb evidència científica, validats per un Comitè Pedagògic d'Experts, que vetllarà també per a la seva actualització i innovació pedagògica. També oferirà accions amb modalitat presencial i en línia, i fomentarà l'aprenentatge a través de la interacció i de les experiències i coneixements entre iguals o experts. L'objectiu final és afavorir la capacitació i l'apoderament per a la presa de decisions individuals i col·lectives en totes les qüestions de salut, des de l'àmbit de la prevenció i la promoció, com també en les diferents fases d'una malaltia i en el seu acompanyament, tant des del punt de vista del pacient com del seu entorn.

En l'acte de presentació, aquest migdia al Departament de Salut, el conseller Manel Balcells i Díaz, ha remarcat que "l'Escola és un projecte de país, ambiciós i treballat, que ha de generar xarxa" i confia que serà "una eina útil per als professionals i també per a la ciutadania a l'hora de prendre decisions informades sobre la salut".

L'Escola té quatre funcions destacades que impliquen planificar, dissenyar i gestionar activitats formatives; avaluar i validar recursos externs existents per fer-ne d'altaveu; fomentar la participació ciutadana en l'educació per a la salut, i finalment, treballar des de la perspectiva de la igualtat de gènere i altres factors d'equitat en salut. Tots els continguts de l'Escola comptaran amb una comunicació entenedora, clara i accessible.

Durant l'acte de presentació, s'ha fet també una taula d'experiències amb la participació de pacients, familiars i professionals que han compartit les seves vivències i coneixements. L'Escola està adscrita a la Secretaria d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut i està alineada amb el Pla de salut 2021-2025.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15034 {"title":"Salut posa en marxa l'Escola de Salut Catalana amb un Comitè Pedagògic d'Experts","published_date":"2024-01-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/31\/14\/50\/ea16fcbc-2ca0-42de-8565-81b1f9866787.JPG","id":"15034"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-31/15034-salut-posa-marxa-escola-salut-catalana-comite-pedagogic-experts https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.