Albert Salvadó: "Aquesta legislatura estem materialitzant projectes històrics per a les Terres de l'Ebre"

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre presideix la primera sessió de l'any del Consell de Direcció de l'Administració Territorial

Imagen del artículo Albert Salvadó: Aquesta legislatura estem materialitzant projectes històrics per a les Terres de l'Ebre


El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha presidit aquest dimarts la primera sessió de l'any del Consell de Direcció de l'Administració Territorial del Govern. Salvadó ha fet un repàs de les actuacions que el Govern està impulsant aquesta legislatura: "Estem materialitzant projectes històrics per a les Terres de l'Ebre".


El delegat del Govern ha explicat que estan avançant les obres d'ampliació de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, amb una previsió d'estar acabades el 2025. "Estem amb uns terminis d'execució molt ambiciosos", ha recordat Salvadó, que ha destacat la coordinació i el "seguiment permanent" entre la Generalitat i l'Ajuntament de Tortosa.


En paral·lel, Salvadó ha anunciat que té previst convocar la taula del nou Hospital Universitari de les Terres de l'Ebre per al pròxim 13 de febrer. Presidida pel Delegat, hi formaran part els Departaments de Salut, Acció Climàtica i Territori, l'alcalde de Tortosa, la Plataforma ciutadana per un Nou Hospital, la Universitat Rovira Virgili (URV), el president del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre (CESTE) i diputats dels grups parlamentaris amb representació a les Terres de l'Ebre. El delegat del Govern apel·la de nou al consens. "El nou hospital universitari de les Terres de l'Ebre ha de ser un projecte del territori", ha reblat, remarcant que neix "per compartir informació" i explicant que el departament de Salut ja ha enllestit el Pla de dimensionament.

Imagen del artículo Albert Salvadó: Aquesta legislatura estem materialitzant projectes històrics per a les Terres de l'Ebre


Pel que fa a l'Estratègia Delta, amb un pla d'inversions que ascendeix a 117 milions d'euros fins al 2032 per protegir el delta de l'Ebre davant els efectes del canvi climàtic, la subsidència i la regressió, el delegat del Govern ha avançat que s'estan enllestint les obres de reforç de les guardes de protecció de les basses del delta de l'Ebre i durant el primer semestre de l'any també s'iniciaran les obres de la guarda de la badia dels Alfacs, en paral·lel al desenvolupament de les actuacions que s'hauran de dur a terme al frontal deltaic. "Són actuacions històricament reivindicades i l'Estratègia Delta va evolucionant satisfactòriament", ha dit Salvadó.


En referència a la reordenació i potenciació del polígon Catalunya Sud amb la redacció del Pla director urbanístic d'activitat econòmica (PDUAE), el delegat ha concretat que es treballa per aprovar el document d'avanç aquest mes de febrer. "És important endreçar les 675 hectàrees de sòl industrial que tenim el més ràpid possible per aprofitar aquesta finestra d'oportunitat per fer del Catalunya Sud un motor econòmic a les Terres de l'Ebre".


Salvadó també ha valorat positivament el darrer Òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear que, entre altres, ha acordat destinar més de la meitat dels recursos del 2024 al sector privat. "És una oportunitat importantíssima, d'una banda, per a tot el teixit econòmic de les Terres de l'Ebre i, d'altra banda, per captar activitats econòmiques de fora", ha conclòs.






31 gener 2024


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15015 {"title":"Albert Salvadó: \"Aquesta legislatura estem materialitzant projectes històrics per a les Terres de l'Ebre\"","published_date":"2024-01-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/31\/09\/48\/62bbfcc0-1f48-496c-9e69-c57199fa5022.jpg","id":"15015"} catalunya Albert Salvadó Fernández,Delegació a les Terres de l'Ebre https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-31/15015-albert-salvado-aquesta-legislatura-materialitzant-projectes-historics-terres-ebre https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.