Salut arriba a un acord amb els sindicats de tècnics per desconvocar la vaga

S'han acordat mesures organitzatives i traslladar termes de condicions laborals a la taula d'harmonitzacióEl conseller Balcells es reunirà amb la ministra de Sanitat aquest divendres 2 de febrer, una trobada en què farà palès el suport de Catalunya a la reclassificació professional dels tècnics especialistes superiors sanitaris i dels tècnics de cures auxiliars d'infermeria, entre d'altres categories

Imagen del artículo Salut arriba a un acord amb els sindicats de tècnics per desconvocar la vaga

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha tancat avui la trobada amb els representants dels sindicats de tècnics sanitaris amb un acord que ha fet possible desconvocar la vaga indefinida de manera immediata.

El conseller Balcells ha celebrat que l'acord hagi permès desconvocar la vaga: "És una bona notícia pel conjunt del sector, però també per la repercussió que comporta per als pacients i per als usuaris del sistema de salut", i així ho ha explicat en roda de premsa un cop finalitzada la reunió maratoniana que s'ha estès durant tota la jornada.

Pel que fa a les reivindicacions de millora de les retribucions, Balcells ha anunciat que el Departament de Salut s'ha compromès a crear una comissió tècnica específica de tècnics especialistes superiors sanitaris i una altra per tècnics de cures auxiliars d'infermeria, que faran un anàlisi comparatiu de les condicions retributives dels tècnics sanitaris del conjunt d'entitats que integren el SISCAT, per definir propostes de millora. Unes propostes que caldrà traslladar posteriorment a les taules sectorials de negociació corresponents, per a la seva valoració i aprovació.

Aquestes dues comissions s'inscriuran en el marc de la Taula d'harmonització del sistema públic de salut, integrada per patronals i sindicats amb representació en la negociació col·lectiva.

En relació a la demandes de reclassificacions dels professionals tècnics especialistes superiors sanitaris i tècnics de cures auxiliars d'infermeria, Balcells ha confirmat que el Departament i Catalunya hi donen suport, alhora que ha recordat que es tracta d'una competència que correspon a l'Estat espanyol.

Per això, a la reunió bilateral del pròxim divendres 2 de febrer a Madrid, el conseller de Salut li transmetrà a la ministra de Sanitat, Mònica García, la urgència d'abordar la reclassificació d'aquestes categories professionals.

Pel que fa a les mesures organitzatives aprovades, destaquen un conjunt de compromisos de l'ICS, que impliquen la definició de càrregues de treball, però també de funcions i rols professionals, que també es plantejaran per als tècnics sanitaris de tot el sistema de salut.

El conseller Balcells ha indicat que Salut també s'ha compromès a "seguir l'evolució de l'acord cada dos mesos per poder revisar el seu grau de compliment".


Més converses i millores laborals per als professionals de la salut

La setmana passada, el dijous 25 de gener, ja es va poder desconvocar la vaga indefinida del sindicat d'Infermeres de Catalunya després dels acords arribats a la reunió de Salut amb el sindicat.

Un dia abans, Salut va signar amb els representants sindicals electes les taules retributives del Tercer Acord de l'ICS, unes millores salarials i professionals que beneficiaran un total de 55.000 treballadors de 289 equips d'atenció primària i 8 hospitals del país, i per a les quals el Departament de Salut hi destinarà 320 milions d'euros.

En total, en un any, Salut ha posat sobre la taula 800 milions d'euros de millores per als 140.000 treballadors i treballadores del sistema: 460 M€ amb el III Conveni laboral del Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) i 320 M€ amb el de l'ICS.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15011 {"title":"Salut arriba a un acord amb els sindicats de tècnics per desconvocar la vaga","published_date":"2024-01-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/31\/00\/08\/cf6be7a6-45e6-4409-b3d9-f72dc72fb232.jpg","id":"15011"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-31/15011-salut-arriba-acord-sindicats-tecnics-desconvocar-vaga https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.