El Govern obre una convocatòria de subvencions per fomentar la digitalització de la gestió de l'aigua al món local

Imagen del artículo El Govern obre una convocatòria de subvencions per fomentar la digitalització de la gestió de l'aigua al món local

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els municipis d'entre 5.000 i 20.000 habitants es podran beneficiar d'aquesta subvenció provinent dels Fons Next Generation Amb aquestes ajudes, el Govern ja haurà destinat més de 500 milions d'euros a fer front a la manca d'aigua des que es va activar el Pla Especial de Sequera, el mes de setembre de 2021

El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través del departament de la Presidència, obre una convocatòria de subvencions provinents dels Fons Next Generation per fomentar la digitalització en el cicle urbà de l'aigua. També aprova la modificació del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per mirar de pal·liar una situació de sequera que ja s'allarga tres anys.

Pel que fa als recursos provinents dels Fons Next Generation, un total de 5,8 milions d'euros, hi podran optar els municipis d'entre 5.000 i 20.000 habitants, i les mancomunitats de municipis, Consells Comarcals i altres ens de dret públic que tinguin delegada la competència de prestació de gestió de l'aigua urbana de municipis d'entre 5.000 i 20.000 habitants, segons dades de població publicades per l'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT) l'1 de gener de 2022. Tots aquells municipis que hi vulguin accedir, hauran de presentar projectes destinats a la posada en marxa d'eines o infraestructures que permetin un monitoratge més eficient de la xarxa i de tots els recursos hídrics. Per tots ells, serà imprescindible que estiguin executats com a màxim el 30 de setembre de 2025.

Per altra banda, el Govern també ha aprovat la modificació del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC 2020-2024), per tal que els ajuntaments que encara no hagin executat aquesta línia de subvenció, puguin fer un canvi de projecte i destinar el pressupost a mesures per millorar l'eficiència de les seves xarxes d'aigua.

Aquestes dues iniciatives se sumen a la resta de mesures que el Govern de la Generalitat, juntament amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), han anat fent públiques els darrers mesos per mirar de pal·liar la situació de sequera que estem vivint. En total des de que es va activar el PES, el Govern de la Generalitat ha destinat gairebé 560 milions d'euros a fer front a la situació de sequera.

  1. 190 milions en ajudes al món local per millorar l'abastament. L'ACA ha posat a disposició d'ajuntaments i empreses subministradores aquests ajuts perquè els puguin millorar l'abastament i assegurar que tothom tingui accés a l'aigua. Han estat 13 milions per a la millora i reforç de les xarxes d'abastament supramunicipals; 1 milió per a la millora dels controls dels cabals en alta; 40 milions per millorar l'abastament en alta; 5 milions per al cofinançament del transport d'aigua en camions cisterna i obres d'emergència; 10 milions per a la recuperació i construcció de Pous; i fins a 120 milions per millorar l'eficiència de les xarxes de subministrament municipals en baixa.
  2. 40 milions en ajuts als ens locals per a l'adaptació al canvi climàtic, amb focus en sequera.
  3. 160 milions en ajudes a la pagesia afectada per la sequera. S'han posat a disposició del sector primari fins a 145 milions en ajuts directes, a través de quatre taules agràries, a les quals se sumarà un cinquè paquet, previst per a la propera taula, per arribar als 160 milions en ajuts. El Govern assegura que tothom al camp pugui continuar amb la seva activitat tot i ser una pèssima campanya per culpa de la manca d'aigua.
  4. 168 milions per a la modernització de regadius. S'hi inclouen actuacions llargament reivindicades com són la modernització del reg de Valls, actuacions al Segarra-Garrigues i l'inici de les obres del reg Xerta-Sénia.



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15010 {"title":"El Govern obre una convocatòria de subvencions per fomentar la digitalització de la gestió de l'aigua al món local","published_date":"2024-01-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/30\/17\/41\/1b2705f2-1a69-4a52-8ec1-ce07568ff341.jpg","id":"15010"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-30/15010-govern-obre-convocatoria-subvencions-fomentar-digitalitzacio-gestio-aigua-mon-local https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.