Pas endavant per construir l'hospital de proximitat del Vallès Occidental

L'AMB ha aprovat avui una modificació del planejament urbanístic vigent per ubicar el centre a la cruïlla entre Cerdanyola, Montcada i Reixac i Ripollet

Imagen del artículo Pas endavant per construir l'hospital de proximitat del Vallès Occidental


El consell metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat inicialment aquest dimarts la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per a la construcció del nou hospital de proximitat del Vallès Occidental, un equipament que es construirà a la confluència dels municipis de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Ripollet.

El nou dispositiu serà un centre d'alta resolució per a les patologies més prevalents i de complexitat baixa i moderada. Tindrà consultes per a atenció especialitza, gabinets per a proves diagnòstiques i quiròfans per a cirurgia ambulatòria. També oferirà atenció urgent, rehabilitació i servei de diagnòstic per la imatge. Així mateix, per cobrir les necessitats del territori en atenció intermèdia, comptarà amb places d'hospital de dia i llits per a pacients de llarga estada, convalescència, cures pal·liatives i subaguts.

L'hospital atendrà una àrea formada per 180 mil habitants corresponent a cinc poblacions: Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Badia del Vallès i Barberà del Vallès. La gestió correspondrà al Consorci Sanitari del Parc Taulí.

La modificació del PGM ha estat redactada per l'AMB en consens amb els ajuntaments afectats i el Servei Català de la Salut i en coordinació amb els treballs del Pla director urbanístic metropolità. A més de l'hospital, la proposta inclou:

  1. Transformar l'antiga carretera N-150 en una avinguda metropolitana que millori les connexions a peu, en bicicleta i amb transport públic entre els municipis afectats, de manera que es garanteixi una bona accessibilitat al nou hospital.
  2. Nous espais verds a les vores del riu Sec i la riera de Sant Cugat que millorin les connexions entre Collserola i el riu Ripoll.
  3. La construcció d'un barri a l'entorn de l'hospital amb noves places, equipaments, habitatges (40% de protecció oficial), comerços i activitats terciàries.

Després de l'aprovació inicial per part del consell metropolità, s'iniciarà el procés d'informació pública de la modificació del PGM, en què la ciutadania i les institucions podran presentar les al·legacions i els informes que considerin oportuns.

Amb l'aprovació definitiva de la modificació del PGM, a càrrec de la Generalitat de Catalunya, s'iniciaran els tràmits per cedir els terrenys al Servei Català de la Salut i per convocar el concurs de redacció del projecte. La previsió és engegar el concurs el 2025.

Aquí es poden descarregar imatges del projecte: https://we.tl/t-jCb6ok98wr

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15006 {"title":"Pas endavant per construir l'hospital de proximitat del Vallès Occidental","published_date":"2024-01-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/30\/14\/48\/2dee3dbc-1f00-4234-89ad-6f81227e9b6a.jpg","id":"15006"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-30/15006-pas-endavant-construir-hospital-proximitat-valles-occidental https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.