President Aragonès: "Farem de l'Hospital Clínic un dels campus de salut més avançats d'Europa"

Imagen del artículo President Aragonès: Farem de l'Hospital Clínic un dels campus de salut més avançats d'Europa

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El cap de l'Executiu ha encapçalat aquest matí la signatura del conveni vinculant per a la construcció del nou campus de salut de l'Hospital Clínic BarcelonaAragonès ha remarcat que "és un projecte estratègic" que "transformarà el conjunt del sistema sanitari i el sistema de recerca i coneixement del país"A més de la Generalitat, participen al conveni que s'ha signat avui, el Consorci Hospital Clínic de Barcelona, la Universitat de Barcelona, els ajuntaments de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat i la Diputació de Barcelona

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha encapçalat aquest matí la signatura del conveni vinculant per a la construcció del nou campus de salut de l'Hospital Clínic de Barcelona, amb el qual ha assegurat que "farem del Clínic un dels campus de salut més avançats d'Europa".

El cap de l'Executiu ha subratllat que es tracta d'un "projecte de país, de mirada llarga" que suposarà una transformació física de la regió metropolitana i, alhora, "transformarà el conjunt del sistema sanitari i del sistema de recerca i coneixement del nostre país". "És la ròtula que enllaça la medicina i el sistema sanitari d'avui amb el del futur, a nivell d'innovació, i és el que enllaçarà també la recerca que es fa als hospitals amb totes les possibilitats de prosperitat econòmica", ha afegit.

En aquest sentit. Aragonès ha reivindicat que el projecte del Clínic "no és un bolet aïllat", sinó que, en els darrers temps, s'estan posant en marxa "inversions en els àmbits científics i de salut", així com en "infraestructures tecnològiques de primer nivell", per tal de "desenvolupar la Catalunya del futur que volem". I el Clínic, al costat d'infraestructures clau com el supercomputador Marenostrum o el nou sincrotró Alba, així com d'altres projectes com la Vall Quàntica, el nou Institut de Neurociència o el Centre de Teràpies Avançades, "servirà per enfortir l'actual sistema de recerca i coneixement".

"Hi ha temps històrics en què s'imagina el futur, però hi ha moments històrics en què el futur es construeix, i avui és un dia d'aquests", ha remarcat el president, que ha volgut agraït a totes les institucions que avui han signat el conveni la seva aposta per un projecte "transcendent".

Aragonès ha fet una menció especial a l'Hospital Clínic, perquè "sense el talent, la capacitat de treballar, tant en l'àmbit assistencial com de recerca i docència, i sense l'excel·lència que heu mostrat, avui no hi hauria aquesta aposta".

Per la seva banda, el conseller de Salut Manel Balcells ha afirmat durant l'acte que "avui acaba una etapa i se n'inicia una altra. Acaba una etapa de preparació que permet un acord interinstitucional per traslladar el futur Hospital Clínic de Barcelona, el trasllat del centre de recerca sense detriment que al centre de Barcelona quedin equipaments assistencials per als barris de Barcelona en la ubicació de l'actual Clínic. Avui es produeix la consolidació d'un nou pol de recerca biomèdica amb una transformació urbanística de les més importants que tindrà aquest país en els darrers temps", ha dit.

A més, ha destacat que "l'Hospital Clínic és un equipament hospitalari de referència, amb projecció internacional, característiques que el converteixen en una peça de gran vàlua pel sistema públic de salut". "Avui comencem a treballar avançant conjuntament en l'objectiu de portar a terme la transformació de l'Hospital Clínic amb la construcció d'un nou campus de la Salut", ha conclòs.

El director general del Clínic Barcelona, Josep M. Campistol, ha valorat de forma molt positiva la signatura d'aquest conveni vinculant: "des de l'inici totes les institucions han estat alineades per tirar endavant aquest projecte que cobreix una necessitat ciutadana prioritària i ara ja es posa en marxa tota la maquinària per fer-lo realitat", ha assegurat. "Des de l'Hospital ja estem treballant en el pla funcional per definir els usos de les noves instal·lacions que constituiran un nou pol que ha de continuar posant a Catalunya al capdavant en l'àmbit de la salut a Europa i al món", ha afegit.

El nou Campus de Salut del Clínic

El conveni vinculant entre la Generalitat de Catalunya, l'Hospital Clínic Barcelona, la Universitat de Barcelona, els Ajuntaments de Barcelona, Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat, i la Diputació de Barcelona, per a la construcció del nou campus de salut de l'Hospital Clínic, s'ha signat aquest matí al Palau de la Generalitat.

Aquest conveni fixa un marc conjunt de col·laboració entre totes les institucions per promoure el desenvolupament urbanístic per a la construcció del nou campus al servei d'esports de la Universitat de Barcelona. L'ampliació de l'Hospital Clínic i el trasllat de la Facultat de Medicina de la UB té com a objectiu augmentar les seves potencialitats, com són l'aprofundiment de la seva excel·lència sanitària, universitària, científica i tecnològica. També es fa una aposta per la sostenibilitat des d'un punt de vista mediambiental, econòmic i social.

L'Hospital Clínic Barcelona és un equipament hospitalari de referència, amb una capacitat clínica del màxim nivell i d'alta tecnologia. Té una forta vocació per l'ensenyament universitari i per la recerca científica. És un dels complexos sanitaris més importants del país i d'Europa.

Aquest nou campus, que respon a les necessitats de creixement, de millora del servei i de l'excel·lència, inclourà l'ampliació de l'Hospital, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i altres equipaments assistencials, universitaris, científics i de recerca que s'acordin.

Des de les administracions locals participants, junt amb la Generalitat de Catalunya, es promouran les mesures de planificació urbanística i es farà una planificació del transport públic i privat i de l'accessibilitat requerida.

La futura construcció de les noves instal·lacions permetrà mantenir dispositius de l'hospital també a les seus de Villarroel, Plató i la Maternitat per cobrir les necessitats de la població de referència. L'emplaçament actual de l'hospital a l'Eixample inclourà serveis assistencials, de docència, recerca i innovació a mantenir i nous equipaments municipals i d'esponjament de l'espai públic.

Definint el futur de l'Hospital Clínic

El febrer del 2021, la Generalitat de Catalunya, per mitjà del Departament de Salut, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona van signar un primer Protocol destinat a estudiar els possibles emplaçaments del futur nou complex.

Els Comissionats de coordinació arquitectònica/urbanística i de coordinació sanitària que hi van participar van emetre un informe, a finals del mateix any, en el que es proposava com a nova ubicació per acollir aquest projecte l'espai que actualment ocupen les pistes esportives de la Universitat de Barcelona.

El maig de 2022 es va subscriure un nou Protocol ampliant la col·laboració a la Universitat de Barcelona i al Consorci Hospital Clínic de Barcelona, per avaluar aquesta proposta. Producte de l'aplicació d'aquest instrument de col·laboració, el febrer de 2023 es va assolir un acord entre totes les institucions participants establint l'adequació i viabilitat d'aquest emplaçament als efectes d'ubicar l'activitat assistencial, docent, de recerca i innovació del futur Hospital Clínic de Barcelona.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14980 {"title":"President Aragonès: \"Farem de l'Hospital Clínic un dels campus de salut més avançats d'Europa\"","published_date":"2024-01-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/29\/12\/59\/96264702-0e35-4b88-9e1e-ab36f3b8d4f9.jpg","id":"14980"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-29/14980-president-aragones-farem-hospital-clinic-campus-salut-mes-avancats-europa https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.