El Departament de Cultura presenta una nova experiència immersiva a l'Integrated Systems Europe (ISE)

Es podrà veure en el pavelló de la Generalitat de Catalunya, que acollirà 30 empreses catalanes del sector tecnològic i audiovisual L'ISE és el congrés de solucions innovadores en l'àmbit audiovisual més gran del món i té lloc des del 2004Demà, la consellera Garriga visitarà la firà, on participarà en l'experiència immersiva del Departament de Cultura

Imagen del artículo El Departament de Cultura presenta una nova experiència immersiva a l'Integrated Systems Europe (ISE)

Del 30 de gener al 2 de febrer té lloc la 20a edició de la fira Integrated Systems Europe (ISE), el congrés de solucions innovadores en l'àmbit de l'audiovisual, on el Departament de Cultura, a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la Direcció General d'Innovació i Cultura Digital, presentarà una experiència immersiva creada exclusivament per a la fira. "Horitzons Immersius: Un Viatge per la Creativitat Digital Catalana"és una peça immersiva de 15 minuts de durada que recull els deu projectes de creativitat digital catalana més creatius del moment i que compten amb un major potencial internacional.

Aquesta peça explora la intersecció entre l'art, la tecnologia i la cultura digital i ha comptat amb la direcció artística i la curadoria de l'equip del Festival MIRA. El contingut audiovisual fa un ús complet de l'espai immersiu, utilitzant les quatre parets i el terra i es projectarà en continu i durant tots els dies en el cub immersiu de 7m x 8m creat per aquesta finalitat.

La proposta busca destacar i donar visibilitat al talent dels artistes i dels estudis que formen part de la vibrant comunitat creativa catalana. Les diferents obres comprenen una varietat de formats i expressions artístiques contemporànies, incloent-hi arquitectura, instal·lacions audiovisuals i de llum, disseny gràfic, videojocs, escultura, performance i música, i exploren una àmplia gamma de temàtiques, abordant qüestions actuals que impacten en la nostra societat, com el canvi climàtic i la nostra relació amb la tecnologia.

Les 10 empreses seleccionades són:  Blit, BOL, Desilence, Eyesberg, Hamill Industries, Nomada Studio, Onionlab, Six N. Five, Tigrelab i VPM. Es pot consultar tota la informació sobre els projectes en aquest web, al qual es pot accedir a través d'un QR imprès a l'estand de l'ICEC.

A més, sis d'aquestes deu empreses (BOL, Desilence, Eyesberg, Onionlab, Tigrelab i VPM) tindran un estand propi, al costat del cub immersiu, on podran explicar els seus projectes de manera més detallada i gaudir a la vegada d'una gran visibilitat.

Tota aquesta experiència immersiva es podrà veure en el pavelló de la Generalitat de Catalunya (CS100), un gran estand coordinat per ACCIÓ i el Departament de Cultura, que acollirà 30 empreses catalanes del sector tecnològic i audiovisual.

Aquest espai vol posar en relleu el treball de les empreses catalanes de l'àmbit de la cultura digital que venen a presentar les seves solucions innovadores i a fer negoci amb els professionals acreditats a la fira que acollirà, durant quatre dies, 60.000 visitants i 1.000 expositors provinents de 155 països.

Demà, dimarts 30 de gener, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, visitarà ISE, on assistirà, a les 12 hores, a la xerrada de Pep Salazar sobre tendències i avantguardes en l'art digital. A les 13 hores, serà present a la presentació de 3Cat i posteriorment, a les 13.45 hores, participarà en una trobada amb Oriol Pastor, de Landscapes Digital, l'agència que ha fet la curadoria de la peça immersiva del Departament de Cultura. Finalment, a les 14 hores, participarà en l'experiència immersiva "Horitzons Immersius: Un Viatge per la Creativitat Digital Catalana" i visitarà sis empreses catalanes seleccionades per la peça immersiva: Desilence, Eyesberg, Onionlab, VPM, Tigrelab i BOL (Catalan Pavilion-CS100).

En el marc de la fira, ACCIÓ també organitza l'Open Innovation Challenge, un espai d'intercanvi en què empreses i institucions presenten diversos reptes tecnològics de l'àmbit audiovisual per tal que altres empreses punteres del sector, tant catalanes com estrangeres, presentin possibles solucions. El Departament de Cultura hi participa a través de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural amb la presentació de dos reptes. Per ara, ja tenen programades 28 reunions, 18 de les quals són presencials i 10 en línia, tant amb empreses espanyoles com de caire internacional. En total, es preveu que hi participin més de 250 empreses per resoldre reptes vinculats a l'aplicació de la intel·ligència artificial, la creació de continguts, la IA generativa, les solucions 3D, etc.

Aquesta és la segona vegada que el Departament de Cultura està present a la Fira ISE. L'any passat hi va ser amb un estand de la Catalunya Media City, que també va comptar amb una experiènciaimmersiva, i va permetre conèixer millor el futur projecteestratègic que el Govern està desenvolupant en consonància amb els agents de la zona del Besòs i que acollirà dins seu projectes audiovisuals, digitals i del videojoc.

Si esteu interessants en realitzar una visita al pavelló català i veure l'experiència immersiva contacteu amb: yolandajimenez@gencat.cat


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14979 {"title":"El Departament de Cultura presenta una nova experiència immersiva a l'Integrated Systems Europe (ISE)","published_date":"2024-01-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/29\/11\/58\/8556a0d9-5473-4efd-bb6c-e8dd2a48c910.jpg","id":"14979"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-29/14979-departament-cultura-presenta-nova-experiencia-immersiva-integrated-systems-europe-ise https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.