El president Aragonès visita el projecte "Calonge, Poble de Lletres"

La iniciativa ha convertit aquest municipi del Baix Empordà en la primera "booktown" estable de Catalunya, amb cinc llibreries

Imagen del artículo El president Aragonès visita el projecte Calonge, Poble de Lletres

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha visitat aquest matí el municipi de Calonge i Sant Anton, al Baix Empordà, per conèixer el projecte"Calonge, Poble de Llibres".

Aquesta iniciativa, creada ara fa dos anys, ha permès que Calonge s'hagi convertit en la primera "booktown" estable de Catalunya, amb cinc llibreries ubicades a l'eix central. L'objectiu era dinamitzar i revitalitzar el nucli antic de la població, dotant de vida establiments singulars en desús o abandonament, a més d'ocupar un lloc de referència en el mapa cultural del territori.

Després de signar el llibre d'honor de l'Ajuntament del municipi, el president visitat les llibreries i ha conversat amb les llibreteres i llibreters que hi estan al capdavant. Tal i com ha destacat a la sortida,, aquest projecte "permet posar en valor la impagable tasca de les llibreries de tot el país, com a portes obertes al coneixement i la cultura". "Joan Margarit va escriure que la llibertat és una llibreria i avui, doncs, la llibertat també és Calonge", ha reblat.

Aragonès ha animat els ciutadans a "consumir llibres i comprar-los a les llibreries d'arreu del país" i ha remarcat que "tenim un sector editorial i llibreter fort, que fa una tasca excel·lent i que, a més, és un impuls més a la nostra cultura i a la nostra llengua".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14975 {"title":"El president Aragonès visita el projecte \"Calonge, Poble de Lletres\"","published_date":"2024-01-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/27\/14\/28\/915aed76-6d2f-454d-8595-a17c75be7b04.jpg","id":"14975"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-27/14975-president-aragones-visita-projecte-calonge-poble-lletres https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.