En marxa una nova edició del Curs de formació especialitzada per a delegats i delegades de protecció de dades

Imagen del artículo En marxa una nova edició del Curs de formació especialitzada per a delegats i delegades de protecció de dades

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Meritxell Borràs, ha donat avui la benvinguda al nou alumnat del Curs de formació especialitzada per a delegats i delegades de protecció de dades (DPD) 2024, organitzat conjuntament amb l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC). El curs permet que les persones que exerceixen de DPD a entitats i organismes del sector públic català desenvolupin les habilitats i adquireixin els coneixements necessaris per desenvolupar de manera òptima les seves funcions. 

En la seva intervenció, Borràs ha defensat la figura del DPD com a pilar fonamental de la defensa del dret a la protecció de dades. Els ha demanat que siguin un element actiu a "DPD en xarxa", la comunitat d'aprenentatge i col·laboració impulsada per l'APDCAT, per generar-hi coneixement, debatre, col·laborar i aportar-hi experiències. Borràs ha afegit que tant el curs com la xarxa són un reflex del ferm convenciment de la importància d'aquesta figura. Ha conclòs que aquestes iniciatives són un reconeixement a la seva tasca, que busquen dotar els DPD d'eines i recursos per millorar la seva feina.

Enguany el curs està destinat al personal tècnic del sector públic i els departaments de la Generalitat de Catalunya, al personal d'organismes estatutaris o independents catalans i d'universitats catalanes, així com al personal de les entitats locals i del sector públic local. Té una durada de 180 hores i s'impartirà en modalitat presencial, fins al 21 de juny. El programa està dividit en 25 unitats diferents, per aprofundir en aspectes com ara els principis de protecció de dades, els drets de les persones interessades, la transparència i el dret d'informació, l'enfocament del risc en un tractament de dades i l'avaluació d'impacte, entre d'altres qüestions. El programa complet es pot consultar aquí.

L'objectiu és proporcionar als DPD les eines que els permetin:

  • Oferir assessorament i supervisar adequadament el compliment de la normativa de protecció de dades.
  • Identificar els possibles escenaris de risc per als drets i llibertats de les persones i minimitzar-los adequadament.
  • Adquirir les habilitats de gestió i direcció necessàries per desenvolupar les funcions que tenen atribuïdes com a DPD.

La persona delegada de protecció de dades assessora i supervisa una entitat que tracta dades personals, per garantir que es compleix la normativa de protecció de dades. En el cas de les organitzacions públiques, la norma les obliga a nomenar sempre un DPD; en les privades, depèn del volum de dades personals que tracti i el tipus i els mitjans emprats, entre altres aspectes.

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, entitat encarregada a Catalunya de vetllar per la garantia del dret a la protecció de dades, impulsa el disseny i desenvolupament de programes formatius per als DPD de les entitats del seu àmbit, en coherència amb el seu Pla estratègic.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16597 {"title":"En marxa una nova edició del Curs de formació especialitzada per a delegats i delegades de protecció de dades","published_date":"2024-01-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/apdcat.gencat.cat\/web\/.content\/04-actualitat\/noticies\/imatges\/CursDPD2b.jpg_1878336148.jpg","id":"16597"} catalunya Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-26/16597-marxa-nova-edicio-curs-formacio-especialitzada-delegats-delegades-proteccio-dades https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.