El president Aragonès es reunirà dimarts i dimecres a Brussel·les amb quatre comissaris europeus per consolidar la interlocució amb la Comissió Europea

El cap de l'Executiu intervindrà en la conferència del Caucus per l'autodeterminació del Parlament EuropeuTambé mantindrà una trobada amb el lehendakari, Iñigo Urkullu

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, farà dimarts 30 i dimecres 31 de gener un viatge institucional a Brussel·les, on es reunirà amb quatre comissaris europeus per continuar reforçant la col·laboració de la Generalitat de Catalunya amb la Comissió Europea.

Des de l'inici de la legislatura, una de les prioritats de l'acció exterior del president ha estat restablir la interlocució del Govern amb les institucions europees, i el viatge a Brussel·les suposa un nou pas per aprofundir en aquesta col·laboració amb la Comissió Europea després de les reunions que s'han produït en els últims dos anys.

Així, dimarts a les 11.00 hores, el president, acompanyat per la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, es reunirà amb el comissari europeu d'Economia, Paolo Gentiloni.

A les 14.15 hores, Aragonès, acompanyat per la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, es reunirà amb la vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de Democràcia i Demografia, Dubravka Šuica.

A continuació, a les 15.00 hores, el cap de l'Executiu i la consellera Serret mantindran una trobada amb la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, que servirà per parlar, entre altres coses, sobre la iniciativa de la Macroregió Mediterrània que impulsa el Govern de la Generalitat i l'Euroregió Pirineus Mediterrània.

Dimecres, el president i la consellera Serret es reuniran amb un altre comissari europeu, el vicepresident executiu de la Comissió Europea i responsable del Pacte Verd Europeu, Relacions Interinstitucionals i Prospectiva, Maroš Šefčovič.


Conferència sobre l'autodeterminació

Dimecres, a les 10 del matí, Aragonès mantindrà una trobada amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, al Parlament Europeu. Els dos coincidiran també en la conferència organitzada pel Caucus per l'Autodeterminació, el grup d'eurodiputats del Parlament Europeu que planteja un mecanisme europeu de claredat perquè les nacions sense estat de la UE puguin exercir l'autodeterminació.

El president Aragonès, juntament amb el lehendakari Urkullu i el president del Consell Executiu de Còrsega, Gilles Simeoni, intervindrà cap a les 15.30 hores en la clausura de la conferència, on defensarà el dret a l'autodeterminació de Catalunya.

Per la seva banda, la consellera Serret prendrà la paraula dimecres, a les 15.00 hores, al Plenari del Comitè de les Regions que es reunirà al Parlament Europeu.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14966 {"title":"El president Aragonès es reunirà dimarts i dimecres a Brussel·les amb quatre comissaris europeus per consolidar la interlocució amb la Comissió Europea","published_date":"2024-01-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14966"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-26/14966-president-aragones-reunira-dimarts-dimecres-brussel-les-quatre-comissaris-europeus-consolidar-interlocucio-comissio-europea https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.