President Aragonès: "Anirem fins al final, les mentides del CNI amaguen la intencionalitat política d'espiar per destruir un projecte legítim com és la llibertat de Catalunya"

El cap de l'Executiu titlla de "lamentables" les "mentides i afirmacions fora de tot sentit comú" que inclouen els documents desclassificats del CNI i assegura que l'independentisme no actua clandestinament, sinó que defensa el seu projecte "a plena llum del dia"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, s'ha referit aquest matí a la desclassificació de documents del CNI que justificaven el seu espionatge, assegurant que "és lamentable les mentides que s'hi han inclòs". "Si una part de la seguretat nacional està en mans d'un servei d'intel·ligència que justifica la vulneració de drets fonamentals en base a mentides, jo em preocuparia per la seguretat nacional", ha afirmat des de Vilablareix.

Aragonès ha denunciat que la informació proporcionada és incompleta, que no es donen detalls que justifiquin l'espionatge i inclou "afirmacions que estan fira de tota realitat i sentit comú". I ha ironitzat que tot l'escàndol sembla propi "d'una aventura de Mortadelo i Filemón". "Anirem fins al final perquè aquestes mentides el que amaguen és la intencionalitat política d'espiar, de tenir accés a la intimitat, a les nostres comunicacions i tota la nostra vida per destruir un projecte polític legítim com és el que defensem, que és la llibertat de Catalunya", ha subratllat.

En declaracions davant dels mitjans des del Gironès, on avui fa una visita institucional, el president ha defensat el seu posicionament i la seva trajectòria política i ha considerat que "fer esment a conceptes com la clandestinitat és absurd". "A nosaltres no ens cal la clandestinitat. Nosaltres defensem a plena llum del dia i davant de tothom el que volem per a aquest país, que és la independència", ha refermat.

Per últim, ha celebrat que les declaracions avui de l'exdirectora del CNI permetran posar "ordre i límits" a l'espionatge per part dels serveis d'intel·ligència espanyols. "És la primera vegada que hi ha un procediment d'aquestes característiques i l'aprofitarem", ha declarat.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14956 {"title":"President Aragonès: \"Anirem fins al final, les mentides del CNI amaguen la intencionalitat política d'espiar per destruir un projecte legítim com és la llibertat de Catalunya\"","published_date":"2024-01-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14956"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-26/14956-president-aragones-anirem-fins-final-mentides-cni-amaguen-intencionalitat-politica-espiar-destruir-projecte-legitim-llibertat-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.