El conseller Balcells anuncia un acord amb Infermeres de Catalunya que permet desconvocar la vaga indefinida

Imagen del artículo El conseller Balcells anuncia un acord amb Infermeres de Catalunya que permet desconvocar la vaga indefinida

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El conseller de Salut portarà com a prioritat la reclassificació professional de la infermeria a la reunió amb la ministra de Sanitat el 2 de febrerEl Pla de desplegament de la professió infermera permetrà treballar millores organitzatives i de càrregues de treball

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha anunciat aquesta tarda que s'ha arribat a un acord amb el sindicat Infermeres de Catalunya que permet desconvocar la vaga indefinida de manera immediata. "Desconvocar la vaga és una bona notícia pel sistema i estem contents. L'afectació de les vagues en la població no és bona i ara tindrem pau social, que ens permetrà treballar en les millores de la professió infermera que és el que volem", ha assegurat.

En relació a la demanda de ser considerades A1, Balcells ha recordat que mantindrà el pròxim 2 de febrer una reunió bilateral a Madrid amb la ministra de Sanitat, Mónica García, a qui transmetrà la necessitat urgent d'abordar la reclassificació de la categoria professional, una de les reivindicacions del col·lectiu. Balcells ha indicat que s'abordarà que "el nivell professional estigui adequat al nivell acadèmic, que passi de l'A2 a l'A1, ja que és una reivindicació legítima. Els sindicats majoritaris ho treballen des de fa temps amb l'Estat i per a nosaltres és prioritari portar-ho a la reunió amb la ministra".

"Patim -ha afegit- un infrafinançament crònic del sistema i, si volem sanitat pública de qualitat i que els professionals estiguin ben tractats, l'Estat s'ha de comprometre. Posarem tot l'esforç negociador amb l'Estat. Es podrà fer realitat quan tingui el finançament efectiu per part de l'Estat".

Balcells ha exposat, així mateix, que de les propostes del sindicat "ja n'hi havia algunes que teníem previstes en el Pla de desplegament de la professió infermera i altres no, però s'hi poden incloure" i ha citat alguns exemples en millores de desenvolupament professional com la determinació de càrregues de treball en la infermeria per elaborar un model adequat d'assignació de professionals o millores organitzatives com la demanda de la desconnexió digital, que permeti les professionals desconnectar fora de les hores laborals.

Finalment, sobre les millores salarials, el conseller Balcells ha assegurat que "no farem res que estigui fora de les taules retributives del tercer acord de l'ICS i de l'acord del SISCAT, i que vam acordar amb els sindicats majoritaris". Així, "la taula d'harmonització ja havia detectat aspectes que afecten les infermeres i com a departament ens comprometem a treballar-los, són qüestions salarials però no estan en el contingut del conveni aprovat. S'han de treballar en la taula d'harmonització i ja estaven previstes".

https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14949 catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-25/14949-conseller-balcells-anuncia-acord-infermeres-catalunya-permet-desconvocar-vaga-indefinida https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.