Com poden les administracions catalanes cedir dades a proveïdors d'EUA amb seguretat?

Imagen del artículo Com poden les administracions catalanes cedir dades a proveïdors d'EUA amb seguretat?

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha analitzat aquest dimecres, dins dels actes de commemoració del Dia Internacional de la Protecció de Dades, les implicacions del nou marc de privacitat entre Europa i els Estats Units per habilitar el traspàs de dades amb garanties a proveïdors o empreses amb seu en aquest país nord-americà, acordat per la Comissió Europea el passat mes de juliol.

En aquest sentit, la jornada "Noves regles del joc per tractar dades personals amb els Estats Units" ha permès aprofundir-hi de la mà de persones expertes en aquesta matèria. La sessió forma part dels actes de commemoració del Dia Internacional de la Protecció de Dades, que se celebra el proper 28 de gener.

En la seva intervenció, la directora de l'APDCAT, Meritxell Borràs, ha recordat que el nou marc de privacitat entre Europa i els Estats Units s'ha aprovat en un context de fortes crítiques i dubtes sobre si, realment, suposa o no una millora respecte dels acords anteriors, Harbour i Privacy Shield, anul·lats pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea. 

Borràs ha insistit que les administracions públiques han d'analitzar amb detall els proveïdors de serveis digitals que contracten, quan tractin dades personals, perquè moltes vegades són empreses de tercers països. I el Reglament europeu de protecció de dades també s'aplica a entitats no establertes a la UE, quan tracten dades de persones que són a la UE. Així, qualsevol transferència implica una pèrdua de control sobre les dades personals i, per tant, cal incorporar al contracte amb aquest tipus d'entitats les obligacions que assumeixen com a encarregades del tractament.

Per la seva banda, Albert Castellanos, doctor en dret, advocat i professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha aprofundit en el nou marc de privacitat entre Europa i els Estats Units. Concretament, en els nous drets i deures i les obligacions que introdueix, així com les mancances que s'hi detecten.

La nova decisió d'adequació de la Comissió Europea ha habilitat les transferències internacionals de dades entre Europa i els Estats Units, amb determinades condicions. Això canvia les relacions entre les entitats responsables de les dades personals de la Unió Europea i els proveïdors de serveis que les tracten, quan tenen seu als Estats Units. 

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14925 {"title":"Com poden les administracions catalanes cedir dades a proveïdors d'EUA amb seguretat?","published_date":"2024-01-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/apdcat.gencat.cat\/web\/.content\/04-actualitat\/noticies\/imatges\/20240124Transf_intb.jpg_1991005710.jpg","id":"14925"} catalunya Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-24/14925-poden-administracions-catalanes-cedir-dades-proveidors-eua-seguretat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.