El Departament de Cultura destina més de 3,7 milions d'euros als festivals d'arts escèniques i arts visuals aquest 2024

També s'avança a principis d'any la convocatòria, que està oberta fins el 2 de febrer, amb l'objectiu d'anticipar l'atorgament a l'activitat

Imagen del artículo El Departament de Cultura destina més de 3,7 milions d'euros als festivals d'arts escèniques i arts visuals aquest 2024

La línia de festivals del Departament de Cultura incrementa la seva dotació a 3.750.000 euros per aquest 2024, un augment de 400.000 euros respecte de l'any anterior.

S'acullen a aquesta línia festivals d'arts visuals com l'Eufònic de les Terres de L'Ebre, el festival Revela-T a Vilassar de Dalt, el Panoràmic de Granollers, el 48 h Barcelona Open House, Inund'Art a Girona, el Flux Festival a Barcelona, Ex Abrupto a Moià, el Lluèrnia d'Olot i l'SCAN a Tarragona i festivals d'arts escèniques de teatre, dansa i circ com el Sismògraf d'Olot, la Fira de Titelles de Lleida, el TNT Terrassa Noves Tendències, l'Esbaiola't d'Esterri d'Àneu, el Festival elPetit a diversos municipis, l'Altre Festival de Barcelona, Escena Poblenou, el Danseu a Les Piles, el Fit Tarragona i el RBLS Festival de Teatre Jove a diversos municipis i el Festival Z a Girona i Salt.

Igualment, la novetat en aquesta convocatòria és l'avançament de calendari, que enguany s'obre a principis d'any per anticipar l'ajut abans de l'activitat. El termini per optar-hi ja està obert i tancarà el proper 2 de febrer.

S'entenen per festival i cicle projectes dedicats a un o a diversos àmbits professionals de la creació artística vinculada a les arts visuals i les arts escèniques que formin una unitat programàtica, dutes a terme durant un període de temps determinat en una població o en diverses definides prèviament, amb uns objectius clars i definits, i que no formin part de la programació regular de l'espai escènic o l'espai d'arts visuals on es duguin a terme. El festival o cicle pot tenir activitats dutes a terme en streaming o retransmissions en directe.

La periodicitat dels festivals, dels cicles i de les mostres pot ser anual o bianual, amb una durada màxima de quatre mesos.

Aquesta línia d'ajuts té quatre modalitats:

  1. Suport a l'organització de festivals, cicles i esdeveniments similars d'arts escèniques promoguts per ajuntaments o ens dependents o vinculats
  2. Suport a l'organització de festivals, cicles i esdeveniments similars d'arts escèniques promoguts per entitats privades sense ànim de lucre.
  3. Suport a l'organització de festivals, cicles i esdeveniments similars d'arts visuals promoguts per entitats privades sense ànim de lucre o per empreses.
  4. Suport a l'organització de festivals, cicles i esdeveniments similars d'arts visuals, promoguts per ajuntaments o ens dependents o vinculats.
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14922 {"title":"El Departament de Cultura destina més de 3,7 milions d'euros als festivals d'arts escèniques i arts visuals aquest 2024","published_date":"2024-01-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/24\/13\/15\/1d0795c8-745c-442d-a295-837acb4c893e.jpg","id":"14922"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-24/14922-departament-cultura-destina-mes-3-7-milions-euros-als-festivals-arts-esceniques-arts-visuals-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.