Drets Socials destina 95,6M€ a la convocatòria de subvencions del 2024

Imagen del artículo Drets Socials destina 95,6M€ a la convocatòria de subvencions del 2024

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Per primera vegada unifica en una única convocatòria els ajuts COSPE i els ajuts amb càrrec a l'IRPF

El Departament de Drets Socials destina 95.669.000 d'euros a la convocatòria ordinària de subvencions a projectes i activitats socials de les entitats per a aquest any 2024. Per primera vegada, el departament ha unificat els ajuts COSPE -la convocatòria ordinària de subvencions a projectes i entitats- i els ajuts a programes amb càrrec a l'assignació tributària del 0,7% de l'IRPF. També s'han avançat els terminis per facilitar la tasca d'entitats i empreses del tercer sector perquè sàpiguen entre els mesos de març i abril els imports atorgats.

Es tracta d'un pas més en la reordenació de les subvencions del Departament de Drets Socials que té com a antecedent el canvi que es va fer a principis de l'any 2023 i pel qual determinats serveis de la cartera pròpia de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública van passar a finançar-se a través del mecanisme de la concertació social i no el de la subvenció.

Aquesta convocatòria dona suport a projectes d'entitats que actuen en àmbits diversos com el de la inclusió social, l'atenció a la infància o l'adolescència en risc, la cura de persones amb dependència, discapacitat o amb problemàtiques socials derivades de malaltia mental, addiccions o altres malaltes, l'acció comunitària o l'educació en el lleure, entre d'altres.

L'any passat es van atorgar un total de 67,9M€, sumant els imports destinats a la convocatòria de la COSPE i a la convocatòria provinent de l'IRPF. Enguany, l'aportació d'aquests fons creix un 14%, fins als 77,3M€, al que cal sumar 6,5M€ dels fons de la Generalitat provinents del benefici de les loteries pròpies i 11,78 M€ euros provinents dels fons aportats per l'Estat destinats a la dependència. D'aquesta manera, el Departament de Drets Socials destina un total de 95,6M€ a la convocatòria de subvencions d'aquest 2024, un 41% més que l'any passat.

Amb aquesta unificació de les ajudes publicada es busca aconseguir una millora de l'eficiència dels recursos públics, tant en el procés de tramitació dels ajuts com en l'impacte de les actuacions. Per això, amb aquesta nova ordre de bases es busca homogeneïtzar la normativa de les antigues subvencions, millorar la definició de les activitats susceptibles de rebre una subvenció racionalitzar l'arquitectura de les línies de subvenció i ordenar-les en quatre grans categories.

Les quatre categories en les quals es divideix la nova convocatòria són:

  1. Projectes experimentals d'atenció a persones en l'àmbit social.
  2. Inversió de construcció, remodelació o equipament d'establiments de serveis socials inclosos en la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública, en la Xarxa Catalana d'Instal·lacions Juvenils o en la Xarxa de Punts Òmnia.
  3. Foment d'activitats i projectes ordinaris d'entitats socials.
  4. Foment dels serveis prestats per entitats federatives de segon i tercer ordre.

La guia de projectes de la Convo24, consultable en línia, ofereix tot tipus d'informació per a les entitats que vulguin presentar sol·licituds de subvenció a la convocatòria, el tràmit del qual està obert fins el 29 de gener a les 15 hores.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14858 {"title":"Drets Socials destina 95,6M€ a la convocatòria de subvencions del 2024","published_date":"2024-01-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/19\/10\/16\/45bff41d-6382-40e1-bc25-4c2728b97320.jpeg","id":"14858"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-19/14858-drets-socials-destina-95-6m-convocatoria-subvencions-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.