El Freeride World Tour torna a Baqueira Beret per posicionar el Pirineu "com a escenari d'esports de neu a nivell global"

Dos riders catalans integren la llista dels millors 50 esquiadors i snowboarders del món que participaran en la competició fora pista el 27 de gener

El director del Consell Català de l'Esport, Aleix Villatoro, ha presidit avui la presentació del Freeride World Tour Baqueira Pro 2024, la prova d'esquí i surf de neu fora pista que torna a inaugurar el circuit d'aquests espectaculars esports amb la presència dels millors 50 esquiadors i snowboarders del món. Durant l'acte, celebrat al Palau Robert, Aleix Villatoro ha assegurat que aquesta cita "posiciona el Pirineu com a escenari d'esports de neu a nivell global i consolida Catalunya com un país de neu".

Els millors riders del món es veuran les cares en la tercera edició del Freeride World Tour (FWT) que per tercer any reunirà a Baqueira Beret les millors figures mundials d'aquest esport, entre els quals es troben els catalans Abel Moga i Núria Castán.

L'esdeveniment, que tindrà lloc el 27 de gener a l'estació aranesa, compta amb el suport de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física (Esportcat), Movistar, InPost, Ajuntament de Naut Aran, Diputació de Lleida i Conselh Generau d'Aran, a més de la col·laboració de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH).

Per Aleix Villatoro, la cita, que ha reunit 5.000 espectadors les dues edicions anteriors a Baqueria Beret, és un dels millors espectacles dels esports d'hivern i representa un "triple èxit", ja que "posiciona el Pirineu com a escenari d'esports de neu a nivell global". "Som un país esportiu i som un país d'esports de neu", afegia el director. "El Freeride World Tour Baqueira Beret 2024 ⁠permet que aquesta disciplina estigui regulada i continuï creixent en practicants a casa nostra, i fer un salt de qualitat als nostres esportistes, als quals desitjo molta sort, amb l'objectiu que excel·leixin", ha afegit.

Imagen del artículo El Freeride World Tour torna a Baqueira Beret per posicionar el Pirineu com a escenari d'esports de neu a nivell global

Finalment, Aleix Villatoro ha destacat que aquesta prova "reforça la base d'una disciplina espectacular que necessita una formació esportiva i en seguretat molt especifica. Amb una base forta i clubs més sòlids, afavorim també una mainada socialitzada a través de l'esport".

A banda d'Aleix Villatoro, també han intervingut en la presentació Xavi Ubeira, director comercial de Baqueira Beret, que ha agraït el suport d'institucions públiques i món privat per fer possible la prova, i ha afegit que "cada cop més clubs tenen en compte el freeride i cada vegada més joves el practiquen. Per això, aquest any organitzarem les proves Junior i Qualifier per donar cabuda a tota aquesta gent jove que aspira a arribar al PRO, un esdeveniment que ha estat tan reeixit a Baqueira Beret".

Per la seva banda, Paula Fernández-Ochoa, vocal de la Real Federación Española de Deportes de Invierno, ha celebrat la inclusió del freeride com a disciplina a la Federació Internacional d'Esquí (FIS), així com a la RFEDI i la FCEH, i ha afegit que "estem mantenint converses amb el Comitè Olímpic Internacional per aconseguir que aquesta modalitat sigui una disciplina olímpica l'any 2030".

Finalment, David Samper, president de la FCEH, ha subratllat la "valentia de Baqueira en organitzar la prova. La FCEH sempre ha cregut en aquesta disciplina, vam ser pioners demanant al Consell Català de l'Esport el reconeixement del freeride amb l'objectiu de construir-ne un programa de tecnificació". Samper ha recordat que els riders Nuria Castan, Abel Moga i Elisabet Marina preparen la temporada al CAR de Sant Cugat gràcies a la beca mixta del Consell Català de l'Esport i que "el nostre principal objectiu és crear la Lliga Catalana de Freeride per consolidar-nos com a proveïdor màxim d'esportistes per als equips estatals".

En l'acte, hi han estat presents els dos esportistes catalans que participaran en la prova, Abel Moga i Núria Castán, que han entrat a formar part de l'equip estatal Spainsnow coordinats pel reconegut Aymar Navarro, ja retirat. Abel Moga, que competeix a casa, intentarà repetir la medalla de plata de l'edició 2022 en esquí, mentre que en surf de neu Núria Castan, que va ser segona en la primera edició del FWT de Baqueira el 2022, acumula més de 32 podis entre FWT Pro, Qualifier i Júnior. Tots dos esportistes disposen d'una beca mixta d'Esportcat i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern per poder entrenar al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat. També participarà en la prova l'olímpic en freestyle a Beijing'22 Thibault Magnin, tercer integrant de l'equip de la RFEDI.

El Freeride World Tour Baqueira Pro 2024 es retransmetrà en directe al web www.freerideworldtour.com i en diferit per Esport3, Teledeporte i Movistar TV.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14855 {"title":"El Freeride World Tour torna a Baqueira Beret per posicionar el Pirineu \"com a escenari d'esports de neu a nivell global\"","published_date":"2024-01-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/18\/16\/53\/775e1765-bf6d-4f1a-bc96-710c4f0f1116.JPG","id":"14855"} catalunya Anna Caula i Paretas,Esport https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-18/14855-freeride-world-tour-torna-baqueira-beret-posicionar-pirineu-escenari-esports-neu-nivell-global https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.