La Generalitat, la Diputació de Girona i el Departament dels Pirineus Orientals impulsen projectes transfronterers amb 5 milions d'euros

Es realitzaran projectes estratègics que aportin solucions als obstacles generats per la presència de la frontera administrativa en àmbits com l'ocupació, els serveis o l'emergència climàticaLa consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, destaca el salt qualitatiu que hi haurà en les relacions amb la Catalunya Nord

Imagen del artículo La Generalitat, la Diputació de Girona i el Departament dels Pirineus Orientals impulsen projectes transfronterers amb 5 milions d'euros


La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha assistit aquest matí a Girona a la presentació de l'Àrea Funcional de l'Espai Català Transfronterer (EsCaT), un organisme que vetllarà per la creació i desenvolupament de projectes estratègics que fomentin la cooperació social i econòmica dels territoris transfronterers amb la Catalunya Nord, amb 5 milions d'euros.

Vilagrà ha subratllat que "amb la posada en marxa d'aquest ens fem un gran salt qualitatiu per enfortir les relacions amb la Catalunya Nord i impulsem projectes que tinguin un impacte real i sostenible al territori".

En aquest sentit, ha apuntat que alguns dels àmbits que es tractaran seran els de la promoció del català, l'ocupació o l'emergència climàtica, entre d'altres. Vilagrà ha posat el focus en potenciar l'àmbit de la llengua arreu dels Països Catalans.

"El que passa en un part del domini lingüístic afecta l'altre", ha incidit i, en aquest context, ha anunciat que aviat es reobrirà la delegació de TV3 a la Catalunya Nord, concretament a la Casa de la Generalitat a Perpinyà.

"És un pas molt important per tal de reforçar la nostra llengua", ha conclòs Vilagrà, que ha recordat que des del Govern s'han ideat 100 mesures en aquest mandat per potenciar el català: "És una prioritat de país".

Durant l'acte, s'ha fet pública la primera convocatòria de projectes estratègics que compta amb un finançament de 2,2 milions d'euros i que anirà destinat a projectes estructurals que busquen incidir més enllà de l'àmbit local.

A aquesta convocatòria, se n'hi sumaran dues més per a altres projectes que s'allargaran fins al 2027. En total, l'Àrea Funcional de l'EsCaT tindrà la capacitat de gestionar un pressupost de 5 milions d'euros per a finançar projectes transfronterers.

La posada en marxa d'aquest organisme suposa un pas endavant pel Govern de la Generalitat i les altres institucions que conformen l'EsCaT, la Diputació de Girona i el Departament dels Pirineus Orientals, per continuar enfortint la cooperació transfronterera i impulsar projectes que tinguin una repercussió real i sostenible al territori i a la gent que hi viu.

A l'acte, també hi ha intervingut la delegada territorial del Govern a Girona, Laia Cañigueral, que ha destacat que "posem eines i més recursos per estrènyer encara més el nord i el sud", mentre que el president de la Diputació Girona, Miquel Noguer, ha reiterat que aquests projectes incideixen en aspectes com "la cooperació transfronterera o ajudar les comarques i municipis perquè estiguin preparats per als reptes mediambientals".

Per la seva part, el vicepresident del Departament dels Pirineus Orientals, Nicolas Garcia, ha posat èmfasi en la important col·laboració entre totes les administracions.

https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14840 catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-18/14840-generalitat-diputacio-girona-departament-pirineus-orientals-impulsen-projectes-transfronterers-5-milions-euros https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.