Els governs de Catalunya i Andorra acorden per primer cop un pla de treball conjunt

La consellera Meritxell Serret ha rebut avui la ministra d'Afers Exteriors d'Andorra, Imma TorEntre les prioritats del pla de treball dels governs català i andorrà hi ha la col·laboració en infraestructures, residus, salut i energia, la cooperació transfronterera o l'oficialitat del català a les institucions europeesEl Govern tindrà plenament operativa la delegació a Andorra durant el primer semestre de l'any

Imagen del artículo Els governs de Catalunya i Andorra acorden per primer cop un pla de treball conjunt

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, i la ministra d'Afers Exteriors d'Andorra, Imma Tor Faus, s'han reunit aquest migdia a la Casa dels Canonges (Barcelona) per oficialitzar la posada en marxa del primer pla de treball conjunt entre Catalunya i Andorra, el qual prioritza la cooperació en qüestions relacionades en infraestructures, residus, salut i energia, sense excloure la possibilitat de col·laborar en altres àmbits d'interès comú.

Entre les iniciatives destacades hi ha, per exemple, la cooperació entre les Forces Elèctriques d'Andorra, l'empresa pública catalana de l'Energètica i l'Institut Català d'Energia; l'impuls de la participació d'Andorra al Centre de Teràpies Avançades de Catalunya; l'ús de les unitats de cures intensives (UCI) i del servei de cirurgia pediàtrica de baixa complexitat de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell per part de la ciutadania del Pirineu català; o la millora i la promoció de l'Aeroport Andorra - La Seu d'Urgell.

Serret i Tor també han tractat l'oficialitat del català a les institucions europees, una qüestió d'interès comú.

A més, la consellera i la ministra han ratificat la constitució del Grup de Treball sobre Reptes Transfronterers amb l'objectiu de disposar d'un espai de diàleg sobre qüestions frontereres. En aquest grup es preveu fer un seguiment transversal de la cooperació en curs i acordar accions conjuntes en relació amb la qualitat de vida de la ciutadania d'ambdós territoris, el desenvolupament sostenible o la qüestió de l'habitatge, entre altres.

La trobada d'avui entre Serret i Tor dona continuïtat a la reunió d'alt nivell que va mantenir el passat setembre el president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, amb el cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot Zamora, en què es va acordar l'elaboració d'un Pla de treball per desplegar l'acord de col·laboració entre el govern de Catalunya i el del Principat d'Andorra de 2009, així com la creació de quatre grups de treball sectorials (residus, energia, salut i infraestructures) i un altre d'específic sobre reptes transfronterers.

A la reunió d'avui també hi ha participat Vicenç Mateu Zamora, ambaixador del Principat d'Andorra a Espanya; Andreu Jordi Tomàs, director del departament d'Afers Bilaterals i Consulars del Principat d'Andorra; Maira López Lavado, coordinadora de Cooperació Transfronterera del Principat d'Andorra; Anna Vives Tarrés, delegada del Govern de Catalunya al Principat d'Andorra; i Anna Dotor Casals, directora general de l'Acció Exterior del Govern de Catalunya.

La delegació del Govern a Andorra, plenament operativa el primer semestre d'aquest any

La consellera Serret ha traslladat a la ministra Tor que la delegació del Govern a Andorra, amb la delegada Anna Vives Tarrés al capdavant, es trobarà plenament operativa durant el primer semestre d'aquest any.

D'aquesta manera, la Generalitat consolida i enforteix les relacions de bon veïnatge amb Andorra i intensifica els lligams en l'àmbit institucional, cultural i econòmic, potenciant la presència i el prestigi de la llengua catalana al món.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14803 {"title":"Els governs de Catalunya i Andorra acorden per primer cop un pla de treball conjunt","published_date":"2024-01-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/16\/14\/42\/9bd56598-96a1-44cf-84b1-51cf8c2663fd.jpg","id":"14803"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-16/14803-governs-catalunya-andorra-acorden-cop-pla-treball-conjunt https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.