Els jutjats de violència sobre la dona de Balaguer i Lleida ja tenen una sala d'espera segura i confortable per a les víctimes

Imagen del artículo Els jutjats de violència sobre la dona de Balaguer i Lleida ja tenen una sala d'espera segura i confortable per a les víctimes

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Es tracta de la cinquena i la sisena sala d'aquestes característiques que s'habilita en el marc del Pla d'adequació i millora d'espais i usos per a l'atenció a la víctima Aquests espais s'han dissenyat per acollir amb la màxima atenció i confort a les víctimes de violència masclista i als infants, però també estan a disposició de qualsevol persona que ho pugui necessitarLa mesura també preveu la millora dels recorreguts interns i l'actualització dels protocols organitzatius per evitar que les víctimes i els agressors es trobin

Des de principis d'any, les sales d'atenció a la víctima del delicte dels jutjats de Lleida i Balaguer ja estan disponibles. Aquests espais s'han dissenyat amb perspectiva de gènere i amb l'objectiu d'acollir amb la màxima atenció i confort, tant a les víctimes de violència masclista i infants com a qualsevol altra víctima. Aquestes sales, la cinquena i la sisena a Catalunya, formen part del Pla d'adequació i millora d'espais i usos per a l'atenció a la víctima del Departament de Justícia, Drets i Memòria i compta amb un pressupost de 350.000 euros. Les noves sales d'atenció a la víctima són una actuació més per garantir que el pas de les víctimes els jutjats no produeixi una revictimització.

El Departament adequarà un total de 46 edificis judicials abans de l'estiu del 2025, amb la finalitat que tots els jutjats de violència sobre la dona (VIDO) disposin d'uns espais òptims i d'una sala específica per a les víctimes, amb unes característiques ambientals, funcionals i decoratives homogènies. Pel que fa als recorreguts interns, que han de permetre que les víctimes i els detinguts no coincideixin en cap moment dins de l'edifici judicial, un estudi previ del Departament evidenciava que la totalitat de partits judicials tenen definits protocols de funcionament interns, però que en algunes seus hi ha marge de millora. En aquests casos, la directriu del Departament és la de col·laborar amb els actors responsables per actualitzar els protocols organitzatius i supervisar-ne conjuntament el bon compliment.

El CIRE (Centre d'Iniciatives per a la Reinserció) és l'òrgan responsable de dur a terme l'adequació, la rehabilitació i la creació del mobiliari específic per a les noves sales de víctimes. Les pròximes intervencions tindran lloc a La Seu d'Urgell a finals d'aquest mes de gener, mentre que a Cervera i Solsona es duran a terme al llarg del segon semestre de l'any.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14776 {"title":"Els jutjats de violència sobre la dona de Balaguer i Lleida ja tenen una sala d'espera segura i confortable per a les víctimes","published_date":"2024-01-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/13\/10\/26\/2578acf2-f17a-4852-b57d-d12aeb186110.jpg","id":"14776"} catalunya Gemma Ubasart i González,Justícia, Drets i Memòria https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-13/14776-jutjats-violencia-dona-balaguer-lleida-tenen-sala-espera-segura-confortable-victimes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.