Atendre en català, una obligació per a les empreses

Imagen del artículo Atendre en català, una obligació per a les empreses

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

 

L'article 8.3 de la Llei 18/2017, d'1 d'agost, de comerç serveis i fires estableix que "3. Les persones que accedeixin a l'activitat comercial i a la prestació de serveis àdhuc aquells que ho facin en qualitat de treballadors assalariats, han de conèixer les condicions de l'exercici de l'activitat comercial i de la prestació de serveis a Catalunya, i han d'estar en condicions de poder atendre els consumidors quan s'expressin en qualsevol de les llengües oficials a Catalunya".

 

És a dir  les empreses i els establiments dedicats a la venda de productes o a la prestació de serveis que desenvolupen llur activitat a Catalunya tenen l'obligació de garantir el dret dels consumidors d'expressar-se en qualsevol de les llengües oficials a Catalunya i per tant el deure d'entendre i atendre als consumidors que s'expressin en català.

 

Per tant, a  banda dels drets dels consumidors, és una obligació d les empreses que tots els seus treballadors entenguin el català.

Així ho va entendre la sentència del TC 117/2022, de 29 de setembre, que confirma la constitucionalitat de l'article 8.3 de la Llei 18/2017,   i recentment la sentencia del Jutjat del Contenciós administratiu número 13 de Barcelona 37/24, de 13 de febrer, que desestima el  recurs contenciós administratiu interposat contra la sanció imposada per la Direcció General de Comerç a una multinacional per no estar en condicions d'atendre als consumidors en català. La sentència desestima el recurs interposat ja que entén que l'empresa no està en condicions d'entendre i atendre als consumidors indistintament en català i en castellà ja que el 10% de la seva plantilla no entén el català.  Per tant tots els treballadors han d'estar e condicions d'entendre el català.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
348244 {"title":"Atendre en català, una obligació per a les empreses","published_date":"2024-01-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/105644-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"348244"} catalunya Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-11/348244-atendre-catala-obligacio-empreses https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.