La futura Llei de prevenció i gestió dels residus i d'ús eficient dels recursos de Catalunya preveu mesures per evitar la fuga i dispersió de pèl·lets i la contaminació produïda per aquests microplàstics en el medi natural.

• Catalunya concentra les principals empreses productores de pèl·lets de tot l'Estat espanyol i el benefici ambiental que es pot assolir amb aquesta regulació transcendeix inclús l'àmbit català.

La futura Llei de prevenció i gestió dels residus i d'ús eficient dels recursos de Catalunya incorpora l'obligatorietat per als centres de producció, manipulació i transport de pèl·lets de plàstic de disposar de protocols, equips i instruments adequats per prevenir-ne qualsevol fuga, així com responsabilitzar-se de la seva recollida i neteja en cas que es produeixi un abocament. En aquest sentit, les empreses hauran d'establir i aplicar nous protocols que incloguin, com a mínim, mesures específiques de prevenció de pèrdues al llarg de tota la cadena de producció, emmagatzematge i transport, la formació específica de tot el seu personal, així com la realització d'auditories independents periòdiques.

La mesura, que forma part del paquet d'articles que incideixen en la prevenció i regulació de determinats productes plàstics de la futura llei, no només vol evitar accidents ambientals com el que ha succeït a les costes de Galícia sinó també posar fi als episodis recurrents de contaminació per pèl·lets que ha patit el litoral català, molt especialment les costes tarragonines, derivats de fugues i pèrdues provinents d'empreses petroquímiques.

D'aquesta manera, Catalunya evidencia el seu compromís envers una transformació de l'economia on els materials es mantinguin el màxim de temps possible dins els circuits productius, alhora que es referma el compromís i responsabilitat de les empreses productores de pèl·lets plàstics en fer un ús eficient dels recursos sense causar danys al medi ambient ni posar en perill la salut de les persones. 

Donat el fet que Catalunya concentra les principals empreses productores de pèl·lets de tot l'Estat espanyol i que la fuga i dispersió d'aquests plàstics pel mar Mediterrani pot tenir un efecte contaminant important, el benefici ambiental que es pot assolir amb aquesta mesura transcendeix inclús l'àmbit català.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14756 {"title":"La futura Llei de prevenció i gestió dels residus i d'ús eficient dels recursos de Catalunya preveu mesures per evitar la fuga i dispersió de pèl·lets i la contaminació produïda per aquests microplàstics en el medi natural.","published_date":"2024-01-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14756"} catalunya Agència de Residus de Catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-11/14756-futura-llei-prevencio-gestio-residus-us-eficient-recursos-catalunya-preveu-mesures-evitar-fuga-dispersio-pel-lets-contaminacio-produida-microplastics-medi-natural https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.