Neix Especial Dansa, una nova trobada professional per fomentar la contractació d'espectacles de dansa en el mercat català

L'esdeveniment tindrà lloc a la ciutat de Tarragona i està impulsat pel Govern de Catalunya i l'Ajuntament de Tarragona

El Govern, a través del Departament de Cultura, i l'Ajuntament de Tarragona organitzen Especial Dansa, una jornada professional que tindrà lloc el proper 19 de març a diversos espais de la ciutat de Tarragona, amb l'objectiu de fomentar la contractació d'espectacles de dansa en el mercat català i posar en contacte a companyies i professionals del sector.

Especial Dansa serà biennal, donant continuïtat al projecte pilot Especial Espai de Dansa que es va celebrar el 2022, i neix amb la voluntat d'esdevenir l'espai de referència per reforçar el mercat intern de la dansa i reactivar-lo, impulsant la distribució territorial d'aquesta disciplina, i connectant a tècnics i tècniques municipals i programadors i programadores d'arts escèniques del país amb els professionals que formen part de l'ecosistema.

El Teatre Tarragona, el Teatre Metropol, així com altres indrets per determinar seran els escenaris d'aquesta primera edició adreçada exclusivament a professionals de la dansa, i on s'exhibiran peces d'artistes i companyies catalanes que seran posades en context per les persones responsables de la contractació de cada espectacle. Així mateix, també es podran veure càpsules audiovisuals amb una selecció de propostes amb potencial per a la seva exhibició i s'oferiran diverses oportunitats per fomentar les converses i el networking. 

El termini d'inscripció de les companyies comença aquest divendres 12 de gener i s'allargarà fins al 26 de gener a les 13 hores, a través del web especialdansa.tarragona.cat La selecció de les propostes artístiques la durà a terme un jurat, integrat majoritàriament per professionals del sector de la dansa a Catalunya, que vetllarà per fer una tria basada en la qualitat dels espectacles i la seva idoneïtat per a ser reproduïts en els espais escènics catalans, respectant criteris de paritat, de sostenibilitat, d'equilibri entre els gèneres artístics i de promoció de talents emergents. 

Especial Dansa, que per part del Departament de Cultura es duu a terme a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la seva marca d'internacionalització Catalan Arts, se suma a les accions de foment del mercat de la dansa que l'any vinent comptarà també amb una nova plataforma adreçada a la internacionalització del sector.

Ambdues iniciatives volen impulsar el mercat nacional i internacional de la dansa, creant les condicions necessàries i els escenaris propicis per fomentar l'estratègia de mercat del sector.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14745 {"title":"Neix Especial Dansa, una nova trobada professional per fomentar la contractació d'espectacles de dansa en el mercat català","published_date":"2024-01-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14745"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-11/14745-neix-especial-dansa-nova-trobada-professional-fomentar-contractacio-espectacles-dansa-mercat-catala https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.