Prop d'un miler de professionals de la Primària participa en la presentació de la docusèrie de 3Cat 'Històries de la Primària' al TNC

La sèrie documental retrata des de dins l'assistència primària a Catalunya i s'estrenarà a TV3 i a la plataforma 3Cat el dijous, 18 de gener, a les 22.45 horesConsta de sis capítols rodats en 15 centres d'atenció primària de Catalunya i també en alguns domicilis del Barcelonès, el Bages i el Pallars Sobirà

Imagen del artículo Prop d'un miler de professionals de la Primària participa en la presentació de la docusèrie de 3Cat 'Històries de la Primària' al TNC


El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha presidit aquest vespre l'acte de presentació de la sèrie documental de 3Cat 'Històries de la Primària' al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), a Barcelona. L'acte ha aplegat prop d'un miler de professionals de la primària.

La sèrie documental, que retrata des de dins l'assistència primària a Catalunya, s'estrenarà el proper dijous, 18 de gener, a TV3 i a la plataforma 3Cat a les 22.45 hores. Seran sis capítols d'entre 40 i 45 minuts de durada, en què hi apareixeran una cinquantena de professionals de la primària. S'ha rodat en 15 centres d'atenció primària de Catalunya i en alguns domicilis del Barcelonès, el Bages i el Pallars Sobirà.

El conseller de Salut ha destacat que la docusèrie parlarà de "casos reals" i del "valor immens" que fa l'atenció primària per la salut del conjunt de la població. També ha indicat que "la docusèrie va néixer d'una demanda pròpia dels professionals de la primària" i alhora "de com posar en valor la feina de la primària com a eix vertebrador del sistema".

El titular de Salut ha subratllat, a més, que "la primària resol el 80% de les patologies de la ciutadania, és qui realment coneix la seva problemàtica", i ha assenyalat que "la primària necessita també visibilització, reconeixement professional, econòmic i social".

L'acte multitudinari ha començat amb la intervenció del director d''Històries de la Primària', Pol Izquierdo, que ha destacat que "el principal valor de la sèrie és haver tingut accés a aquesta relació especial que s'estableix entre els professionals de la primària i els seus usuaris".

Tot seguit, el director de la docusèrie ha moderat una taula rodona amb cinc professionals de la primària, Diana Marcela Blandon, infermera; Aina Perelló, metgessa de família; Aisatu Ceesay Sillah, treballadora social; Lucia Alcaraz, llevadora, i Imma Sau, pediatra. Finalment, l'acte ha acabat amb la projecció d'un vídeo resum de la sèrie de 45 minuts.

'Històries de la Primària' s'ha rodat a Barcelona, Badalona, Castelldefels, Sant Cugat del Vallès, Navàs, Balsareny, Sort, Bretui, Montardit de Dalt, Vinebre, la Torre de l'Espanyol, Lloret de Mar, Girona, Santa Coloma de Farners i Lleida.

Es tracta d'una producció de 3Cat amb la col·laboració d'Incís Films i el suport del Departament de Salut.


Totes les fotografies de l'acte al TNC les trobareu AQUÍ.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14740 {"title":"Prop d'un miler de professionals de la Primària participa en la presentació de la docusèrie de 3Cat 'Històries de la Primària' al TNC","published_date":"2024-01-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/10\/20\/06\/32fc01e8-579e-4aa5-b697-112b3480491a.JPG","id":"14740"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-10/14740-prop-miler-professionals-primaria-participa-presentacio-docuserie-3cat-histories-primaria-tnc https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.