Llum verda al Projecte de llei de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària

Imagen del artículo Llum verda al Projecte de llei de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·És l'instrument que ha de permetre dur a terme totes les línies estratègiques d'atenció integrada social i sanitària de Catalunya·Amb l'aprovació d'avui, el Projecte es portarà al Parlament per a la seva aprovació definitiva

El Govern ha aprovat el Projecte de llei de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària (AGAISS), impulsat pels Departaments de Salut i de Drets Socials i amb la col·laboració dels ens locals. Aquest tràmit permetrà portar la llei al Parlament de Catalunya per a la seva aprovació definitiva, prevista en el Pla de Govern de la XIV legislatura.

L'AGAISS es crea per coordinar departaments i actors que intervenen en l'atenció integrada social i sanitària i gestionar-ne els recursos. Té com a màxima prioritat la cura i l'atenció a les persones en l'entorn domiciliari i comunitari, a fi d'afavorir que puguin desenvolupar, durant el màxim de temps possible, el seu projecte de vida a casa. Això implica potenciar l'atenció domiciliària integrada social i sanitària, els serveis i els suports comunitaris, i promoure i prevenir l'autonomia de les persones.

Una altra de les prioritats de l'Agència és garantir que, en el cas de les persones que requereixen un ingrés a centres residencials, l'atenció sanitària la presti el sistema públic de salut, a fi d'oferir, juntament amb la xarxa de serveis socials públics, una atenció integrada que es fonamenti en els drets, que doni resposta a les necessitats d'atenció, a les preferències i al projecte de vida de les persones.

Aquesta Llei consta de 21 articles estructurats en quatre capítols, dues disposicions addicionals, una disposició transitòria i tres disposicions finals.

Les persones que es beneficiaran de la creació de l'Agència seran les que tenen necessitats socials i sanitàries concurrents, especialment les persones grans, amb discapacitat, amb problemes de salut mental o addiccions i, en general, totes les que tenen necessitats complexes d'atenció o necessitats d'atenció pal·liativa, així com del seu entorn cuidador.

L'AGAISS, que també ha d'integrar la perspectiva de gènere, ha d'assolir els objectius següents:

  1. Possibilitar la màxima coordinació i col·laboració de les actuacions dels professionals, de les organitzacions dels serveis socials i dels serveis sanitaris.
  2. Potenciar l'autonomia de les persones i millorar-ne els resultats de salut i benestar personal.
  3. Millorar l'eficiència i la sostenibilitat del sistema sanitari i de serveis socials.
  4. Millorar l'atenció de les persones i les seves famílies.
  5. Millorar l'experiència dels professionals en la prestació de l'atenció.

El mes de febrer passat, el Govern va aprovar el desplegament territorial de l'atenció integrada social i sanitària. En aquest sentit, va triar set experiències que ja estaven en marxa a Amposta, el Prat de Llobregat, Barcelona, Manresa, Osona, Garrotxa/Ripollès i el Gironès amb l'objectiu de millorar la coordinació dels serveis.

A més, aquest any es reforçarà el desplegament de l'atenció integrada a residències. La resposta a les necessitats sanitàries de les persones que viuen en aquests centres implica la coordinació i la resposta integrada de l'Atenció Primària i Comunitària (APiC) amb el personal de la mateixa residència, així com amb la resta d'actors del sistema públic de salut. El desplegament es realitzarà al llarg d'aquest any i s'iniciarà en aquells EAP on ja s'estan duent a terme pràctiques integrades, coordinades i dinàmiques col·laboratives, així com en aquells que calgui prioritzar per necessitats assistencials.

En total, el pressupost anual d'aquest 2024 per reforçar els equips d'Atenció Primària és de 15 milions d'euros i es destinaran, també, més de 2,4 milions per als set territoris seleccionats.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14723 {"title":"Llum verda al Projecte de llei de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària","published_date":"2024-01-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/09\/14\/25\/be18b046-5867-47db-80b6-83a24df35267.jpg","id":"14723"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-09/14723-llum-verda-projecte-llei-agencia-atencio-integrada-social-sanitaria https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.