L'ACA impulsa la redacció del projecte per ampliar la depuradora de Marçà, amb un pressupost superior als 104.500 euros

El projecte haurà de definir les actuacions encaminades a garantir les necessitats de sanejament futuresA més, els treballs s'hauran de compatibilitzar amb el normal funcionament de la depuradoraEn l'actual cicle de planificació, l'Agència destinarà prop de 4 milions d'euros en la comarca per a millorar el sanejament

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a licitació la redacció del projecte per ampliar i millorar el funcionament de la depuradora de Marçà, a la comarca del Priorat, amb un pressupost de licitació superior als 104.500 euros i podent presentar ofertes fins el 26 de gener de 2024. Aquesta planta té actualment una capacitat per tractar un cabal de 140 m3/dia, equivalent a una població de 933 habitants i l'aigua degudament tractada s'aporta a la riera de Marçà (conca de l'Ebre).

Imagen del artículo L'ACA impulsa la redacció del projecte per ampliar la depuradora de Marçà, amb un pressupost superior als 104.500 euros

El projecte que es redacti s'haurà de concentrar en el disseny, la descripció i la valoració de les obres necessàries per dur a terme l'ampliació i remodelació de la planta, establint les noves bases de disseny en base a la població futura a tractar, i tenint en compte les dades actuals d'explotació. En el marc del projecte es durà a terme una diagnosi del funcionament de la planta actual, i d'acord amb les noves dades de disseny, s'establiran les actuacions a portar a terme per l'ampliació i remodelació de de la depuradora.

El projecte haurà de preveure que durant la fase d'obres es garanteixi el normal funcionament de la planta.

Sanejament a Catalunya

Actualment hi ha 548 depuradores a Catalunya, que sanegen les aigües residuals de més del 97,1% de la població. Pel que fa al Priorat, hi ha actualment 18 depuradores en servei que garanteixen el sanejament a més del 84% de la comarca. En l'actual període de planificació (2022-2027), l'ACA té previst dur a terme un total de 6 actuacions per millorar sistemes de sanejament en funcionament (prop de 420.000 euros) i construir sis depuradores noves, amb una inversió prevista de més de 3,5 milions d'euros.

El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d'execució de la planificació.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14679 {"title":"L'ACA impulsa la redacció del projecte per ampliar la depuradora de Marçà, amb un pressupost superior als 104.500 euros","published_date":"2024-01-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/04\/10\/14\/27e2b8be-1681-4c2c-969c-d8c1b3952f00.jpg","id":"14679"} catalunya Agència Catalana de l'Aigua https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-04/14679-aca-impulsa-redaccio-projecte-ampliar-depuradora-marca-pressupost-superior-als-104-500-euros https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.