El Departament de Justícia, Drets i Memòria renova el conveni de col·laboració amb l'ICAB pel servei d'orientació jurídica

Imagen del artículo El Departament de Justícia, Drets i Memòria renova el conveni de col·laboració amb l'ICAB pel servei d'orientació jurídica

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·El conveni de col·laboració implica una aportació del Departament de 413.952 euros per a l'any 2024. Es tracta d'un dels serveis millors valorats i més demandats per la ciutadania·L'ICAB va rebre 41.076 consultes l'any 2022, el 50% del total de tots els col·legis d'advocats de Catalunya

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui la renovació del conveni amb l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) per al funcionament del servei d'orientació jurídica (SOJ) als ciutadans. El conveni de col·laboració entre l'ICAB i el Departament de Justícia, Drets i Memòria implica una aportació econòmica de 413.952 euros per al finançament del servei l'any 2024.

El SOJ és un servei públic i gratuït d'atenció personalitzada que informa i orienta a la ciutadania sobre temes jurídics. Té com a finalitat proporcionar un primer consell orientador sobre el tema plantejat pel ciutadà o ciutadana i informar sobre la viabilitat d'anar als tribunals o de recórrer a les vies alternatives de resolució de conflictes. El conveni de col·laboració inclou l'assessorament a la ciutadania respecte al dret a obtenir assistència jurídica gratuïta i la informació sobre la documentació necessària per a sol·licitar-la.

Aquest servei és un dels millor valorats i més demandats per part de la ciutadania com a primera orientació legal. Segons dades de l'ICAB, el Col·legi va rebre 41.076 consultes l'any 2022, el 50% de les 80.697 ateses pel servei d'orientació jurídica de tots els col·legis d'advocats a Catalunya.

L'ICAB ofereix el SOJ a la Ciutat de la Justícia, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Gavà, el Prat de Llobregat i Berga.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14672 {"title":"El Departament de Justícia, Drets i Memòria renova el conveni de col·laboració amb l'ICAB pel servei d'orientació jurídica","published_date":"2024-01-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/03\/13\/10\/095d7b79-04b7-4b75-972c-241d33e9556e.jpg","id":"14672"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-03/14672-departament-justicia-drets-memoria-renova-conveni-col-laboracio-icab-pel-servei-orientacio-juridica https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.