Els Mossos d'Esquadra investiguen un delicte de maltractament de cavalls en una hípica al Ripollès

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra investiguen un delicte de maltractament de cavalls en una hípica al Ripollès

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els agents han localitzat tres cavalls morts, dos d'ells sacrificats amb arma de foc

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Divisió de Medi Ambient investiguen un cas de maltractament animal en una hípica al Ripollès on s'han localitzat tres cavalls morts i tres més han estat intervinguts per trobar-se en mal estat.

El passat divendres, 29 de desembre, agents de la Divisió de Medi Ambient es van adreçar a una hípica ubicada al Ripollès per fer una inspecció a petició del Servei Territorial de Girona del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Segons les informacions rebudes, en aquesta hípica hi podia haver animals en males condicions de salut.

Els agents van fer una inspecció a la hípica durant la qual van localitzar tres cavalls morts, dos d'ells probablement sacrificats mitjançant un tret. A més, els mossos van comprovar que a la finca hi havia 19 cavalls vius, dels quals tres van ser comissats per presumpte maltractament animal. Aquests tres exemplars van ser traslladats a un centre de recuperació.

Fetes les primeres gestions policials es va comprovar que l'empresa hípica investigada no havia fet les gestions correctes amb els cavalls i que els cadàvers dels cavalls sacrificats estaven repartits per la finca en estat de descomposició.

Els agents van identificar el responsable de la hípica i van intervenir l'arma de foc amb la que s'hauria sacrificat els animals. En aquest sentit, cal recordar que el sacrifici d'animals per raons sanitàries és un acte propi de l'exercici professional del facultatius veterinaris en casos excepcionals. I també que les normes no habiliten cap excepció que no sigui la veterinària.

La investigació segueix oberta i no es descarten detencions per esclarir les responsabilitats que es puguin derivar d'algun col·laborador en els actes investigats.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14653 {"title":"Els Mossos d'Esquadra investiguen un delicte de maltractament de cavalls en una hípica al Ripollès","published_date":"2023-12-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/31\/09\/30\/933e5dd3-05f1-4659-981b-cef3cf23228f.jpg","id":"14653"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-31/14653-mossos-esquadra-investiguen-delicte-maltractament-cavalls-hipica-ripolles https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.