Vilagrà: "El català, l'eix vertebrador dels Països Catalans, no es toca"

La consellera de la Presidència participa a la manifestació de la Diada de Mallorca, a PalmaDenuncia la "catalanofòbia" de PP i Vox a les Illes

Imagen del artículo Vilagrà: El català, l'eix vertebrador dels Països Catalans, no es toca


La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha defensat avui l'ús del català com a nexe d'unió dels Països Catalans. Vilagrà ha participat a Palma en la manifestació de la Diada de Mallorca i ha denunciat l'atac que estan perpetrant PP i Vox contra la llengua catalana a les Illes. "Són una amenaça en tots els sentits. Atempten contra la normalització lingüística i contra la memòria històrica", ha reblat Vilagrà, en referència al fet que el Consell de Mallorca ha decidit canviar la data de la Diada (tradicionalment se celebra el 31 de desembre, quan l'illa es va incorporar a la Corona d'Aragó i ara es vol traslladar el 12 de setembre, quan es va constituir la Corona de Mallorca). "Un canvi de dia que és tota una declaració d'intencions. És un atac gens dissimulat a l'essència mateixa dels Països Catalans. Estic convençuda, però, que la Diada es continuarà celebrant el dia 31 ", ha apuntat la consellera. 

Vilagrà ha recordat que des de la Generalitat s'han impulsat 100 mesures per potenciar el català i que s'ha de treballar a tots els Països Catalans per reforçar la llengua: "El català és la llengua que ens defineix, que ens unifica com a nació. Una llengua de cohesió i inclusiva. Una llengua compartida amb les terres germanes del País Valencià, les Illes i la Catalunya del Nord" i ha afegit: "No cedirem espais en la batallà pel català. Cap renúncia en la lluita. Com bé dieu a les Illes, la "Llengua no es toca" ni aquí, ni al Principat, ni al País Valencia ni enlloc. Perquè el que passa en una part del domini lingüístic afecta a l'altre".

Vilagrà ha censurat la "catalanofòbia" que estan impulsant PP i Vox a les Illes: "Mentre uns intenten minoritzar el català o segregar els infants per llengües, nosaltres contestem amb la defensa del Països Catalans". La titular de la Presidència també s'ha reunit amb l'Obra Cultural Balear i l'Associació Voltor per teixir aliances en la defensa del català.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14652 {"title":"Vilagrà: \"El català, l'eix vertebrador dels Països Catalans, no es toca\"","published_date":"2023-12-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/30\/18\/33\/0667b09a-97bf-4f34-9e61-b8f4ed561b0a.jpg","id":"14652"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-30/14652-vilagra-catala-eix-vertebrador-paisos-catalans-toca https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.