El conseller Campuzano advoca per una "governança compartida" dels fluxos migratoris i demana disposar dels "recursos suficients"

Imagen del artículo El conseller Campuzano advoca per una governança compartida dels fluxos migratoris i demana disposar dels recursos suficients

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut participa a la Conferència Sectorial de Migracions

"La Generalitat ha de poder participar en la governança del flux migratori. Volem ser actius en el govern de les migracions, no només responsables en les polítiques d'acollida i integració", ha apuntat aquest dijous el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, que ha assegurat que el Govern català està fent un "esforç molt rellevant" en l'acollida de persones nouvingudes.

Així s'ha expressat el titular de Drets Socials després que aquest matí s'hagi celebrat a Madrid la Conferència Sectorial de Migracions a la qual hi ha assistit la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls Carol; amb la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz; el ministro de Política Territorial i Memòria Democràtica, Angel Víctor Torres; així com altres autoritats i representants de la resta de l'Estat espanyol. Per part de la Generalitat, també hi ha assistit, virtualment, la secretària d'Igualtats del Departament d'Igualtat i Feminismes, Mireia Mata Solsona.

"És positiu que s'hagi fet aquesta reunió, on hem constatat la bona predisposició per treballar i compartir informació. Ara hem de veure com es concreten les propostes", ha explicat Núria Valls després de la conferència que ha demanat que "no siguin només bones intencions, sinó que sigui útil".

En el marc de la trobada, s'ha acordat crear un grup de treball tècnic per intercanviar informació, i s'ha acordat que el Ministeri d'Infància i Joventut lideri la creació d'un altre grup de treball per abordar específicament l'atenció dels menors no acompanyats. Aquesta, la de crear un grup especial per als joves i adolescents sense referents, és una mesura que el Departament de Drets Socials ja havia demanat en l'anterior conferència sectorial. "Valorem el to i l'actitud i que una proposta que fa temps que ve plantejant la Generalitat, que és la creació d'un grup de treball específicament sobre la situació dels joves migrants sols, es creï", ha considerat el conseller de Drets Socials.

"La Generalitat ha de rebre els recursos econòmics suficients i adequats", ha defensat el conseller, per atendre el conjunt de les persones migrants i, de forma concreta, els joves migrats sols des del Departament de Drets Socials. "Si volem atendre bé els joves que venen al nostre país a guanyar-se la vida i facilitar el seu procés d'integració a la societat catalana, necessitem que l'estat espanyol ens acompanyi", ha afegit el titular de Drets Socials que ha recordat que el Departament els segueix acompanyant més enllà dels 18 anys en el seu procés d'emancipació.

La propera conferència sectorial, segons s'ha acordat aquest dijous, se celebrarà el proper mes de març i a partir d'ara tindrà un caràcter bianual.

Enguany, amb dades a 30 de novembre, han arribat 2.013 adolescents i joves migrats sols a Catalunya.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14632 {"title":"El conseller Campuzano advoca per una \"governança compartida\" dels fluxos migratoris i demana disposar dels \"recursos suficients\"","published_date":"2023-12-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/28\/18\/16\/74f6c37a-5012-4720-9561-644ececea3f7.jpg","id":"14632"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-28/14632-conseller-campuzano-advoca-governanca-compartida-fluxos-migratoris-demana-disposar-recursos-suficients https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.