Obre portes l'espai de l'APDCAT al Festival de la Infància

Imagen del artículo Obre portes l'espai de l'APDCAT al Festival de la Infància

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) dona el tret de sortida a les activitats especialment creades per a la seva participació d'enguany al Festival de la Infància, al recinte firal de Montjuïc. La màgia i el joc són protagonistes des d'avui i fins al 31 de desembre, per tal de sensibilitzar d'una manera lúdica els infants i les seves famílies de la necessitat de tenir cura de les dades personals en l'ús d'internet i les xarxes socials.

D'una banda, l'escenari juvenil del Festival acull l'espectacle de màgia P@ssW0rd!, dissenyat per l'APDCAT perquè els més joves prenguin consciència de la protecció de la seva privacitat. L'actuació, que tindrà lloc un cop al dia, demana la implicació dels joves per fer els diversos trucs de màgia que permeten obtenir els números, lletres o símbols necessaris per crear una bona contrasenya. Per arribar aquí, però, aprenen com mantenir la privacitat al món digital i els riscos davant del phishing o la geolocalització.

L'horari de l'espectacle segons el dia és:

  • 27 de desembre, a les 13 h
  • 28 de desembre, a les 13 h
  • 29 de desembre, a les 18 h
  • 30 de desembre, a les 16,30 h
  • 31 de desembre, a les 13 h

 

Que la xarxa no t'enredi

D'altra banda, sota el lema "Que la xarxa no t'enredi", l'espai de l'APDCAT convida els infants i joves a endinsar-se en una selva tropical i posar a prova les seves habilitats, davant dels riscos de quedar perduts a un laberint de xarxa. El joc, per a infants a partir de 7 anys, consisteix a decidir quines dades deixen a la xarxa mentre recorren el laberint, si les dades personals o altres tipus de dades, i comprendre'n les implicacions.

Pel que fa als infants més petits, a partir de 3 anys, poden "nedar" en una piscina de boles acompanyats de les seves famílies i "pescar dades personals". L'objectiu és conscienciar les famílies de les conseqüències de compartir les dades i els canals per fer-ho, i dels riscos de la criança compartida o sharenting, per evitar al màxim ser víctima de fraus digitals i també de la manipulació, l'assetjament o la discriminació.

La participació de l'APDCAT en el Festival de la Infància d'enguany respon als objectius del  Pla Estratègic 2023-2028, per sensibilitzar i formar la ciutadania en matèria de protecció de dades. A més, es té en compte que els infants i joves són un col·lectiu particularment vulnerable davant dels riscos d'internet i les xarxes socials.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14615 {"title":"Obre portes l'espai de l'APDCAT al Festival de la Infància","published_date":"2023-12-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/apdcat.gencat.cat\/web\/.content\/04-actualitat\/noticies\/imatges\/Festival.jpg_1878336148.jpg","id":"14615"} catalunya Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-27/14615-obre-portes-espai-apdcat-festival-infancia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.