Dret civil català, justícia restaurativa, mediació i memòria democràtica, eixos del pla de l'oferta formativa del CEJFE per al 2024

Imagen del artículo Dret civil català, justícia restaurativa, mediació i memòria democràtica, eixos del pla de l'oferta formativa del CEJFE per al 2024

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Consell Rector del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), presidit per la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, ha aprovat avui el Pla de formació i investigació per a l'any 2024. El programa recull la formació prevista per a l'any vinent en els àmbits del personal de l'Administració de justícia, l'execució penal, la innovació i gestió del coneixement i la violència masclista, així com l'impuls de la recerca mitjançant la convocatòria d'ajuts, la signatura de diversos convenis i la programació d'activitats en l'àmbit internacional.

Dret civil català, justícia restaurativa, mediació i memòria democràtica

Dins de la formació destinada al personal de l'Administració de justícia, destaquen els cursos de dret civil català, justícia restaurativa i justícia penal, i mediació i ADR, destinats a jutges, jutgesses, fiscals, lletrats i lletrades de l'Administració de justícia. En l'àmbit de la formació per al personal de l'àmbit judicial i forense es preveu un curs de capacitació en psiquiatria forense, en col·laboració amb hospitals psiquiàtrics. També, dins del bloc de formació per al personal dels cossos de gestió, tramitació i auxili judicial, destaca la formació d'implementació del model d'oficina judicial.

Entre les novetats previstes per al proper exercici s'impartiran cursos d'especialització en memòria democràtica adreçats a jutges, jutgesses, fiscals, lletrats i lletrades de l'Administració de justícia.

Impuls a les vocacions judicial i fiscal

Per fomentar les vocacions de les carreres judicial, fiscal, lletrats de l'Administració de justícia i cossos de l'advocacia de la Generalitat s'han incrementat les places dels programes per a la preparació d'oposicions a la judicatura, la fiscalia i el cos de lletrats i lletrades de l'Administració de la Generalitat, així com per al programa de preparació per al procés selectiu d'ingrés a la carrera judicial de magistrat pel quart torn. Es continua apostant per un model integral de preparació d'oposicions que ofereix a les persones becades tallers de comunicació verbal i no verbal, tècniques d'estudi i gestió de l'estrès.

Perspectiva de gènere i interseccional

Des de l'Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista destaquen els programes de formació en perspectiva de gènere interseccional i violència masclista, destinats als equips d'assessorament tècnic penal i a les unitats de valoració forense integral dels òrgans judicials de Catalunya.

Formació en execució penal

La formació estratègica dels professionals de l'execució penal a Catalunya del CEJFE prevista per a l'any 2024 incidirà en la capacitació i l'aprofundiment en els drets humans, l'especialitzada en la intervenció amb joves i en les habilitats directives penitenciàries. També es durà a terme una formació del personal per abordar les conductes suïcides dels interns i internes dels centres penitenciaris, així com les conductes violentes.

El Consell Rector del CEJFE és l'òrgan de deliberació, seguiment, participació i aprovació de les activitats del Centre que estableix la Llei 18/1990 de creació del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. En la sessió celebrada aquesta tarda, el Consell Rector ha aprovat destinar un pressupost de més de 4 ME (4.297.209 €), destinats a la formació, la recerca, les beques i els premis.

Inauguració del curs formatiu del CEJFE 2024

El CEJFE farà el proper 31 de gener a les 17.30 h la jornada inaugural del curs formatiu per a l'any 2024. Aquesta jornada, que presidirà la consellera Gemma Ubasart, comptarà amb la ponència del jurista italià i president del garant nacional dels drets de les persones privades de llibertat personal, Mauro Palma. La seva ponència versarà sobre els drets humans i l'execució penal. A principis d'any s'obriran les inscripcions per poder assistir a la jornada al web del CEJFE.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14581 {"title":"Dret civil català, justícia restaurativa, mediació i memòria democràtica, eixos del pla de l'oferta formativa del CEJFE per al 2024","published_date":"2023-12-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/22\/09\/55\/99475f4f-9021-45b0-8e0b-b0ce50c7fb85.jpeg","id":"14581"} catalunya Gemma Ubasart i González,Justícia, Drets i Memòria https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-22/14581-dret-civil-catala-justicia-restaurativa-mediacio-memoria-democratica-eixos-pla-oferta-formativa-cejfe-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.