'Becoming, architectures for a planet in transition', equip triat per a comissariar el Congrés Mundial d'Arquitectura de la UIA Barcelona 2026

Els arquitectes Pau Bajet, Mariona Benedito, Maria Giramé, Tomeu Ramis, Pau Sarquella, Carmen Torres i José Zabala són els autors del projecte guanyador, que es presentarà en un acte públic al generEl jurat ha ressaltat: "El projecte proposa un coneixement basat en l'acció i amb un desenvolupament temàtic evocatiu i que inclou els grans desafiaments actuals"

L'equip Becoming, architectures for a planet in transition, format pels arquitectes Pau Bajet, Mariona Benedito, Maria Giramé, Tomeu Ramis, Pau Sarquella, Carmen Torres i José Zabala, ha resultat guanyador del concurs per a la tria del comissariat del Congrés Mundial d'Arquitectura de la Unió Internacional d'Arquitectes (UIA) que Barcelona acollirà el 2026.

En una reunió celebrada avui, el jurat ha triat el projecte Becoming, architectures for a planet in transition. En el seu dictamen, ha valorat la diversitat d'accions i activitats proposades, així com el fil conductor, que té el temps com a eix central. "El desenvolupament temàtic, amb sis subtemes que es generen per declinació del lema principal, té una capacitat d'evocació i inclou els grans desafiaments actuals, sempre amb el temps com a vector del canvi i la transformació". A més, també ha convençut "la seva capacitat de proposar un coneixement basat en l'acció i la praxi de la professió" amb la participació "d'una solvent i extensa xarxa de col·laboradors que garanteix i reflecteix la diversitat necessària per a provocar un debat rellevant".

El jurat del concurs estava format per professionals de l'arquitectura de reconegut prestigi internacional (Ángela García de Paredes, Beth Capdferro, Carme Pigem, José María Sánchez, Josep Bohigas, Josep Ferrando, Josep Lluís Mateo, María Hurtado de Mendoza, Philip Ursprung i Zaida Muxí) i per un representant de cada institució organitzadora (el secretari general d'Agenda Urbana, Habitatge i Arquitectura del Ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana, Iñaqui Carnicero; el director general d'Ordenación del Territori, Urbanisme i Arquitectura de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra; l'arquitecta Mónica Rivera, en representació de l'arquitecta en cap de l'Ajuntament de Barcelona, Maria Buhigas; la presidenta del CSCAE, Marta Vall-llossera, i el degà del COAC, Guillem Costa Calsamiglia).

Les administracions organitzadores, a més de donar suport institucional, financien a parts iguals la celebració d'aquest Congrés Mundial d'Arquitectura, que ha estat reconegut com a esdeveniment d'excepcional interès públic en la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2023.

L'equip guanyador explicarà públicament els detalls de la seva proposta en un acte que tindrà lloc el proper mes de gener a la seu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC).

Un concurs inèdit

L'equip comissari del Congrés Mundial d'Arquitectura de la UIA ha estat triat durant la segona volta d'un concurs internacional inèdit per a la UIA, impulsat pel Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE), juntament amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), el Ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana, el Departament de Territori de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. A més de servir per donar forma conceptual al congrés, el concurs també volia repensar i actualitzar formats i temàtiques sobre els congressos d'arquitectura.

Durant la primera volta es van seleccionar cinc equips entre les 24 candidatures presentades. Durant el mes de desembre, els finalistes han presentat les seves propostes davant del jurat. El concurs compta amb uns honoraris de 150.000 euros per a l'equip guanyador, mentre que la resta d'equips participants en aquesta segona volta rebran una compensació econòmica de 6.000 euros.

Un congrés amb impacte a la societat

El procés del concurs per al comissariat ha buscat des del principi impulsar un congrés que no només generi el màxim interès per a la comunitat global d'arquitectes, sinó que les seves conclusions aportin coneixements i pràctiques d'impacte real en el dia a dia de les persones i el futur del planeta.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14576 {"title":"'Becoming, architectures for a planet in transition', equip triat per a comissariar el Congrés Mundial d'Arquitectura de la UIA Barcelona 2026","published_date":"2023-12-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14576"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-21/14576-becoming-architectures-for-planet-in-transition-equip-triat-comissariar-congres-mundial-arquitectura-uia-barcelona-2026 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.