Un nou programa d'Igualtat i Feminismes facilitarà la formació i inserció laboral de gairebé 100 dones supervivents de violències masclistes

El projecte Sequoia ofereix un itinerari d'acollida, formació i inserció laboral a dones en situació de violència masclista o tràfic i explotació sexual99 dones participaran en el programa arreu de CatalunyaOnze dones han rebut avui a Vila-seca els seus diplomes en haver assolit la formació per ser auxiliars de magatzems

Imagen del artículo Un nou programa d'Igualtat i Feminismes facilitarà la formació i inserció laboral de gairebé 100 dones supervivents de violències masclistes

Aquest dimecres s'ha celebrat l'entrega diplomes de la primera edició del programa Sequoia a la província de Tarragona, gràcies al qual onze dones supervivents de violències masclistes han sigut formades a Vila-seca per poder treballar com a auxiliars de magatzem. 

Aquest nou projecte del Departament d'Igualtat i Feminismes en col·laboració amb l'entitat Formació i treball ajudarà i acompanyarà 99 dones en situacions de violència masclista, de tràfic d'éssers humans o d'explotació sexual en diferents punts de Catalunya a l'hora de recuperar l'autonomia personal i la independència econòmica mitjançant un itinerari d'acollida, formació i inserció laboral durant el 2023 i el 2024. Enguany ja han finalitzat tot l'itinerari 41 dones.

Les participants de Vila-seca van començar el programa al juny i han rebut un total de 210 hores de formació per esdevenir auxiliars de magatzem, un dels cinc itineraris del projecte, i han fet 40 hores de pràctiques no laborals en diferents empreses. L'entrega de diplomes s'ha fet a la nau industrial on han fet les pràctiques.

La Directora dels Serveis Territorials d'Igualtat i Feminismes a Tarragona, Eva Ferran Roig, ha destacat, a la presentació, que el programa va destinat a "recuperar la vida que en un moment donat no han pogut exercir amb plenitud de drets, i tornar-los l'exercici d'aquests drets." Ferran ha afegit que l'objectiu és que les participants acabin el projecte "amb plenitud d'autonomia, perquè al final l'important és trobar una feina, i les acompanyem en aquest procés."

Així, el programa afegeix un element d'empoderament i de creixement personal al procés d'inserció laboral, donant eines a les dones per recuperar les habilitats i la resiliència personal que els permetin tant fer la formació com, després, treballar. I el procés respecta, ha destacat Ferran, que la recuperació és lenta, i cada persona té un ritme individualitzat.

Imagen del artículo Un nou programa d'Igualtat i Feminismes facilitarà la formació i inserció laboral de gairebé 100 dones supervivents de violències masclistes

Formacions i acompanyament arreu del territori

El programa, que està finançat pel fons de Mecanismes, Recuperació i Resiliència (MRR) "NextGeneration UE", dura entre sis i dotze mesos en total, i consta de quatre fases. La primera va dedicada a ampliar la xarxa social de les participants, centrant-se en les seves habilitats personals i socials, i a millorar les seves competències digitals. En la segona fase, es treballa per definir els seus projectes professionals i objectius laborals. En la tercera es realitzen les formacions professionalitzadores. El programa ofereix una beca formativa a les participants durant aquestes tres primeres fases.

S'han dissenyat cinc itineraris diferents, enfocats als sectors de la tecnologia, energies renovables, hostaleria, comerç i logística. Els cursos es realitzaran majoritàriament en persona arreu de Catalunya, excepte en un cas, que serà en línia. Entre les formacions presencials previstes hi ha: auxiliar de cuina a Sant Adrià del Besòs; auxiliar de comerç a Cornellà de Llobregat i a Vic; rehabilitació i instal·lació de plaques fotovoltaiques a Badalona; i programació front-end, en línia.

Finalment, es passa a un procés d'acompanyament a les participants en la inserció, que consisteix en la intermediació i contractació amb empreses i en fer un seguiment de les contractacions.   

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14566 {"title":"Un nou programa d'Igualtat i Feminismes facilitarà la formació i inserció laboral de gairebé 100 dones supervivents de violències masclistes","published_date":"2023-12-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/20\/14\/37\/38565bab-65ef-4886-9b86-9baa1a18debf.jpg","id":"14566"} catalunya Igualtat i Feminismes,Tània Verge https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-21/14566-nou-programa-igualtat-feminismes-facilitara-formacio-insercio-laboral-gairebe-100-dones-supervivents-violencies-masclistes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.