La planta de tractament de frigorífics del Pont de Vilomara arriba a la xifra de 3 milions d'unitats tractades

Imagen del artículo La planta de tractament de frigorífics del Pont de Vilomara arriba a la xifra de 3 milions d'unitats tractades

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

• Aquest divendres s'ha celebrat un acte per posar en valor aquesta fita organitzat per FCC Àmbito i en el qual han estat convidats els sistemes integrats de gestió i l'Agència de Residus de Catalunya

El Centre de Tractament i Reciclatge de Frigorífics i Equips Afins, situat al polígon industrial El Pont, del Pont de Vilomara i Rocafort, al Bages, ha arribat a la xifra rodona de 3.000.000 de frigorífics gestionats. Els aparells hi arriben de diverses parts de Catalunya a través de les deixalleries i punts verds (a Catalunya hi ha 523 deixalleries) però també a través de les botigues i altres punts de distribució que actuen també com a punts de recollida, en el cas que se n'hagi comprat un de nou, en virtud del Reial Decret 110/2015, del 20 de febrer, sobre residus d'aparells elèctrics i electrònics.

A Catalunya, el tractament de frigorífics i altres aparells amb CFC és un servei públic de titularitat de la Generalitat, que es realitza mitjançant una empresa concessionària. L'Agència de Residus de Catalunya compta amb una planta específica al Pont de Vilomara i Rocafort ( Bages) on, amb una tecnologia molt avançada, s'extreuen els CFC i els seus substituts per tal de donar-los el tractament oportú. A més a més, se separa tota la resta de components dels aparells per tal de reciclar-ne el material. FCC Ámbito és l'empresa concessionària de l'explotació del Centre. Entre els materials que es destinen a reciclar hi ha metalls fèrrics, metalls no fèrrics (alumini i coure) i plàstic.

La planta de tractament de frigorífics del Pont de Vilomara, actualment anomenada Centre de Tractament i Reciclatge de Frigorífics i Equips Afins, es va posar en marxa l'any 1995 i forma part de la història de la gestió de residus d'aquest país.

Inicialment, es va ubicar en un emplaçament del casc urbà del municipi. A prop, es va situar un magatzem de piles a l'espera que es construís la futura de piles al polígon industrial El Pont.

Tenia una capacitat de gestió de la planta de frigorífics era de 50.000 unitats l'any.

L'any 2000, es va projectar l'ampliació i el trasllat de la planta de frigorífics al polígon industrial El Pont ja que s'havia arribat a la saturació de la planta.

La nova planta es va inaugurar l'octubre de 2003 amb una capacitat de gestió de 125.000 unitats a l'any. Així és com es va començar a desenvolupar el polígon industrial, amb diferents plantes de tractament de residus piles, frigorífics i residus especials en petita quantitat

La planta de frigorífics del Pont de Vilomara va ser la primera d'Espanya i es va crear com a servei públic. La Llei 6/1993, de gestió de residus, va declarar servei públic de titularitat de la Generalitat el tractament de, entre altres residus, els frigorífics i altres aparells que contenien clorofluorocarburs (CFC). No existia aleshores normativament la responsabilitat ampliada del productor (RAP), segons la qual els fabricants d'aquests productes en són responsables de la seva gestió i n'han de finançar la recollida i el tractament.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14551 {"title":"La planta de tractament de frigorífics del Pont de Vilomara arriba a la xifra de 3 milions d'unitats tractades","published_date":"2023-12-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/residus.gencat.cat\/web\/.content\/home\/actualitat\/2023\/12_20_Unitat_3M_planta_frigorifics\/ac_Unitat_3M_planta_frigorifics.jpg_2099123087.jpg","id":"14551"} catalunya Agència de Residus de Catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-20/14551-planta-tractament-frigorifics-pont-vilomara-arriba-xifra-3-milions-unitats-tractades https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.