L'ACA impulsa la construcció d'una estació de regeneració d'aigua a la depuradora de Reus

Imagen del artículo L'ACA impulsa la construcció d'una estació de regeneració d'aigua a la depuradora de Reus

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

S'ha posat a licitació, per un import de 181.638 euros, la redacció del projecte constructiu d'una planta que aplicarà un tractament addicional a l'aigua depuradaEl recurs que s'obtingui es podrà destinar per al reg agrícola i per a altres usos com els industrials o per a usos municipalsEn els propers sis anys es preveu doblar la producció d'aigua regenerada, passant dels 70 als 120 hm3/any

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a licitació la redacció del projecte per a la construcció d'una Estació de Regeneració d'Aigua (ERA) a la depuradora de Reus, a la comarca del Baix Camp. Per un import de licitació de 181.638 euros, es disposa fins el 26 de gener de 2024 per a la presentació d'ofertes.

La finalitat de l'actuació és poder substituir -per al reg de la comunitat de regants de Riudecanyes- part de l'aigua de l'embassament per aigua regenerada procedent de la depuradora de Reus. Aquesta instal·lació aplicarà un tractament més avançat a l'aigua depurada i servirà per a garantir les demandes agrícoles de la zona, a més de disposar d'aquest recurs per altres usos com els industrials i els municipals. El delegat de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré, ha volgut destacar "el compromís del govern amb aquest projecte, que és clau per tal de poder garantir l'activitat agrícola al territori".

La depuradora de Reus té una capacitat per tractar 25.000 m3/dia, equivalent a una població de 195.833 habitants, i està en servei des de l'any 1985 i ampliada en l'any 1995. La planta és de tipus biològic i les aigües tractades s'aporten al barranc de Mas Calbó.

El projecte que s'adjudiqui haurà de definir en detall les obres a projectar, tant en els aspectes tècnics, de disseny, econòmics, ambientals i administratius, de compliment de la normativa vigent. L'ERA haurà d'estar capacitada per a tractar el cabal de disseny de la depuradora de 20.000 m3/dia (amb possibilitat d'ampliar-la en un futur), En la redacció del projecte s'analitzarà l'estacionalitat de la demanda per tal de dissenyar una ERA modular (amb diverses línies). A més, el projecte preveurà la construcció d'una conducció fins a una bassa per emmagatzemar l'aigua regenerada, i que anirà a càrrec del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Regeneració a Catalunya

Actualment hi ha 24 estacions de regeneració d'aigua a Catalunya, que en el 2022 han produït més de 70 hm3. En els propers sis anys és previst construir 10 Estacions de Regeneració noves, ampliar les existents i doblar la producció d'aigua regenerada, arribant als 120 hm3/any.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14545 {"title":"L'ACA impulsa la construcció d'una estació de regeneració d'aigua a la depuradora de Reus","published_date":"2023-12-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/20\/17\/22\/78c816f5-5641-4b59-ba31-217d9e0c833d.jpeg","id":"14545"} catalunya Àngel Xifré Arroyo,Delegació a Tarragona https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-20/14545-aca-impulsa-construccio-estacio-regeneracio-aigua-depuradora-reus https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.