La Generalitat i l'Estat signen un acord per finançar el desplegament del cos de Mossos d'Esquadra fins a l'any 2030

Catalunya rebrà prop de 1.600 milions d'euros durant tot el període, dels quals 93,5 milions s'abonaran el 2024La consellera Mas-Guix subratlla que, amb aquesta mesura "hem blindat l'acord per assegurar el finançament de cos dels Mossos d'Esquadra fins a l'any 2030"

Imagen del artículo La Generalitat i l'Estat signen un acord per finançar el desplegament del cos de Mossos d'Esquadra fins a l'any 2030

La Generalitat de Catalunya i l'Administració General de l'Estat han tancat avui un acord pel qual l'Estat abonarà a la Generalitat els recursos necessaris per al desplegament adequat del cos de Mossos d'Esquadra fins a l'any 2030. Segons especifica el text, signat en el marc de la Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat (CMAEF), la transferència per al 2024 ascendirà a 93,5 MEUR, "amb un impacte acumulat d'uns 1.600 M€ al final del període", ha explicat la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas-Guix.

En declaracions efectuades al Parlament de Catalunya, la consellera ha valorat molt positivament l'acord, "que permet blindar el finançament del desplegament del cos de Mossos fins a l'any 2030". "Amb aquesta mesura, veiem com comencen a fer-se tangibles els acords d'investidura assolits entre ERC i el PSOE", ha afegit. "Uns acords centrats en la millora del finançament i de les condicions de vida de la gent", ha conclòs.

L'acord pren com a referència el nombre d'efectius per al 2021 certificats en la Junta de Seguretat celebrada el 5 de novembre d'aquell mateix any, que ascendeix a 18.544 agents, i preveu un desplegament progressiu del cos fins a superar els 22.000 efectius l'any 2030.

Equiparació de la jubilació anticipada

En aquesta sessió de la CMAEF també s'ha informat de l'acord del grup de treball per valorar l'equiparació, pel que fa a la jubilació anticipada, de les condicions dels Mossos d'Esquadra i les dels cossos de seguretat de l'Estat. D'acord amb la metodologia fixada per avaluar el cost de l'equiparació, l'Estat transferirà anualment a la Generalitat un import per finançar aquest concepte, que se situa al voltant dels 46 MEUR anuals.

Finalment, s'ha acordat la creació d'un grup de treball per analitzar i avaluar l'impacte de la normativa estatal en el cost real de la prestació dels serveis penitenciaris i la situació de la jubilació dels efectius fins a l'any 2030. La Generalitat té traspassades des del 1983 les funcions de direcció, organització i inspecció de les institucions penitenciàries ubicades a Catalunya.

L'acord preveu que la primera reunió d'aquest grup es celebri en el primer semestre del 2024 i que els treballs encarregats concloguin al llarg d'aquest any.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14537 {"title":"La Generalitat i l'Estat signen un acord per finançar el desplegament del cos de Mossos d'Esquadra fins a l'any 2030","published_date":"2023-12-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/20\/12\/13\/af6ecc4a-78b1-4de7-b085-972ca287356b.jpg","id":"14537"} catalunya Economia i Hisenda,Natàlia Mas Guix https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-20/14537-generalitat-signen-acord-financar-desplegament-cos-mossos-esquadra-fins-any-2030 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.