El conseller Elena rep les noves autoescales del Cos de Bombers de la Generalitat

Imagen del artículo El conseller Elena rep les noves autoescales del Cos de Bombers de la Generalitat

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Departament d'Interior ha invertit més de 9M€ en l'adquisició de 12 noves autoescales, les primeres que s'incorporen després de 13 anys


Aquesta tarda, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha recepcionat, a les instal·lacions de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), les noves autoescales (AEA) que donaran servei al Cos de Bombers de la Generalitat juntament amb el director general de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort, i l'inspector en cap del cos de Bombers de la Generalitat, David Borrell.

El titular d'Interior ha explicat que "les 12 noves autoescales que incorpora el cos de Bombers són les primeres després de 13 anys i, per tant, és una notícia molt rellevant pel cos perquè el dotem de més mitjans". Elena ha destacat que "les autoescales són imprescindibles pel cos per les seves prestacions i possibilitats", i ha avançat que la incorporació dels "12 nous vehicles permetrà que més parcs disposin d'autoescala i que hi hagi vehicles de substitució en cas d'avaries"

Es tracta d'una partida de 12 autoescales M32L AS, 4 de les quals s'han presentat avui i la resta es preveu que s'incorporin durant el 2024 a través de l'empresa adjudicatària IVECO España, SL. L'import l'adquisició és de 9.075.000 €.

En total el cos de Bombers de la Generalitat, amb l'arribada imminent de les unitats que falten, incrementarà el nombre d'autoescales en 5 vehicles més i, per tant, passarà a tenir-ne de 31 a 35, als parcs, i una a l'ISPC per a formació.

Els parcs de Bombers on es distribuiran aquestes quatre noves autoescales que han arribat avui són: l'Hospitalet de Llobregat, Badalona,Girona i Tortosa. La resta que entraran el 2024 aniran als parcs de Lleida, Manresa, Martorell, Tarragona, Terrassa, Reus, Figueres i Sabadell.

Vuit de les que ja hi eren, seran donades de baixa. Quatre més de les que ja eren al parc mòbil del cos es destinaran als parcs de Rubí-Sant Cugat, Mollet del Vallès, Cornellà de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat on, a més de prestar servei a les seves zones, també faran de vehicle de substitució en cas de necessitat.

D'aquesta manera, amb l'adquisició de les noves i la baixa de les antigues, se n'incrementa el nombre, es guanya operativitat i resiliència al disposar de substitucions per a possibles baixes.

Autoescales amb més prestacions

Aquestes autoescales incrementen les capacitats operatives del cos de Bombers de la Generalitat en salvaments en alçada, extinció d'incendis i assistències tècniques. L'alçada màxima de rescat són 32 metres i l'escala disposa d'un tram articulat que millora les seves prestacions d'accessibilitat. La capacitat de càrrega de la cistella també es veu incrementada fins a 500 Kg, cosa que permet el rescat simultani de més persones. Compta amb més dispositius electrònics de seguretat, com detectors de camp electromagnètic (per evitar el contacte amb cables elèctrics), càmeres òptiques i tèrmiques, que juntament amb un sistema de projecció d'aigua per control remot (monitor de gran cabal), reduiran l'exposició dels bombers durant les extincions.

La dotació de material ha estat revisada i ampliada respecte dels models anteriors. Hi destaca la incorporació d'un matalàs de salt, que permet esmorteir caigudes de persones fins a 16 metres d'alçada, un ampli ventall d'eines elèctriques per assistències tècniques, material sanitari amb un desfibril·lador semiautomàtic inclòs, material per rescat urbà i dues lliteres que garanteixen l'accessibilitat i evacuació de persones en edificis amb accessibilitat reduïda.



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14520 {"title":"El conseller Elena rep les noves autoescales del Cos de Bombers de la Generalitat","published_date":"2023-12-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/19\/18\/34\/28902936-abf2-4d1f-9cbb-0297b5845865.jpg","id":"14520"} catalunya interior,Joan Ignasi Elena i Garcia https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-19/14520-conseller-elena-rep-noves-autoescales-cos-bombers-generalitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.