El Govern aprova el Projecte de llei del llibre cinquè del Codi de finances públiques de Catalunya

Imagen del artículo El Govern aprova el Projecte de llei del llibre cinquè del Codi de finances públiques de Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

S'ordenen en un únic text les normes aplicables en matèria de tresoreria, endeutament i garantiesAquesta mesura està inclosa al Pla normatiu del Govern de la Generalitat de Catalunya per als anys 2021-2023

El Govern ha donat llum verda al Projecte de llei del llibre cinquè del Codi de finances públiques de Catalunya, que ordena en un únic text les normes aplicables en matèria de tresoreria, endeutament i garanties. En concret, el Projecte de llei destaca com a objectius específics:

  1. Sistematitzar la planificació de la tresoreria de la Generalitat.
  2. Determinar la capacitat d'endeutament del sector públic de Catalunya.
  3. Fixar els límits de la cobertura de risc que pot assumir.

D'aquesta manera: es facilitarà i agilitarà l'autorització i formalització d'operacions d'endeutament del sector públic; es potenciarà la gestió centralitzada i coordinada de la tresoreria de la Generalitat; es guanyarà eficiència en les actuacions d'aquesta àrea, amb l'elaboració d'un Pla anual; i es millorarà la regulació dels instruments de risc i de les garanties, en reforçar la transparència dels avals atorgats tant per la Generalitat com per les entitats del sector públic.

El cinquè dels vuit llibres que integren el Codi de Finances Públiques de Catalunya

Amb l'aprovació d'aquest Projecte de llei es dona compliment al Pla normatiu del Govern de la Generalitat de Catalunya per als anys 2021-2023. També es fa un pas més en la configuració del Codi de Finances Públiques de Catalunya, un text integrat per vuit llibres, que vol unificar les diferents normes que afecten les finances públiques i la gestió pressupostària, atès que les lleis de mesures fiscals i financeres aprovades els darrers exercicis han introduït preceptes que modifiquen l'actual Llei de finances públiques.

El Codi de Finances Públiques de Catalunya està integrat pels següents llibres:

  1. Llibre primer, relatiu a les disposicions generals, que inclou l'objecte i l'àmbit d'aplicació, els principis, les responsabilitats generals i els drets i les obligacions de la Generalitat de Catalunya.
  2. Llibre segon, relatiu al patrimoni de la Generalitat.
  3. Llibre tercer, relatiu a la programació pressupostària i el pressupost de la Generalitat.
  4. Llibre quart, relatiu a la comptabilitat de les finances públiques de la Generalitat.
  5. Llibre cinquè, relatiu a la tresoreria, l'endeutament i les garanties de les finances públiques de la Generalitat. Llibre sisè, relatiu a les subvencions i els ajuts.
  6. Llibre setè, relatiu al control econòmic i financer.
  7. Llibre vuitè, relatiu a la responsabilitat econòmica i financera.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14508 {"title":"El Govern aprova el Projecte de llei del llibre cinquè del Codi de finances públiques de Catalunya","published_date":"2023-12-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/19\/14\/25\/8f45a4e1-699b-4238-a019-44d3753283d0.jpg","id":"14508"} catalunya Direcció General de Comunicació,Economia i Hisenda https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-19/14508-govern-aprova-projecte-llei-llibre-cinque-codi-finances-publiques-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.