Els Grups d'Acció Local de les Terres de l'Ebre financen 423 projectes i impulsen la creació de 200 llocs de treball directes

El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, el Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d'Ebre - Terra Alta i el Grup d'Acció Local Mar de l'Ebre han destinat des del 2014 13,9 milions d'euros en ajuts, amb una inversió global de 45 milions d'euros i una mitjana d'execució superior al 93% Albert Salvadó, delegat del Govern: "Un dels reptes que tenim a les Terres de l'Ebre és el foment de l'activitat econòmica per retenir la població i el talent i els Grups d'Acció Local (GAL) són un instrument imprescindible per al desenvolupament rural"

Imagen del artículo Els Grups d'Acció Local de les Terres de l'Ebre financen 423 projectes i impulsen la creació de 200 llocs de treball directes


Els Grups d'Acció Local (GAL) de les Terres de l'Ebre -el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, el Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d'Ebre-Terra Alta i el Grup d'Acció Local Mar de l'Ebre- han destinat des de l'any 2014 un total de 13,9 milions d'euros en ajuts per finançar 423 projectes, amb una inversió global de 45 milions d'euros i la creació de més de 200 llocs de treball directes.


"Un dels reptes que tenim a les Terres de l'Ebre és el foment de l'activitat econòmica per retenir la població i el talent i els Grups d'Acció Local (GAL) són un instrument imprescindible per al desenvolupament rural", ha valorat el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez, que ha destacat l'elevat percentatge d'execució dels projectes, amb una mitjana superior al 93%, i la importància que la majoria d'ajuts siguin per a l'àmbit privat. Salvadó considera que cal treballar per augmentar les aliances i la coordinació entre els tres òrgans ebrencs.


Mitjançant la metodologia Leader, un dels objectius principals dels GAL és la dinamització territorial i la divulgació dels seus projectes més estratègics i bones pràctiques, conjuntament amb la gestió dels ajuts, que convoca anualment el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, per a fomentar la realització d'inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals i fomentin la creació i el manteniment de llocs de treball, principalment de dones i de joves, en actuacions de millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, creació i desenvolupament de microempreses, foment d'activitats turístiques, i conservació i millora del patrimoni rural.


El director dels Serveis Territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l'Ebre, Jesús Gómez Fernandez, ha destacat la importància dels Grups d'Acció Local "per fer realitat projectes de microempreses i, moltes vegades, familiars i personals, que contribueixen al desenvolupament de l'economia rural i a falcar la gent al territori".




18 desembre 2023




"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14501 {"title":"Els Grups d'Acció Local de les Terres de l'Ebre financen 423 projectes i impulsen la creació de 200 llocs de treball directes","published_date":"2023-12-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/19\/10\/20\/5418bf05-82d9-462b-801a-92dcbd11424e.jpg","id":"14501"} catalunya Albert Salvadó Fernández,Delegació a les Terres de l'Ebre https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-19/14501-grups-accio-local-terres-ebre-financen-423-projectes-impulsen-creacio-200-llocs-treball-directes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.