L'APDCAT omple de màgia i jocs el Festival de la Infància 2023

Imagen del artículo L'APDCAT omple de màgia i jocs el Festival de la Infància 2023

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) omple de màgia i jocs el Festival de la Infància d'enguany, al recinte firal de Montjuïc. Així, del 27 al 31 de desembre, participa novament en aquesta cita que, aprofitant les vacances de Nadal, cada any reuneix milers d'infants i famílies amb l'objectiu d'apropar-los la importància de protegir la privacitat quan fan ús d'internet i les xarxes socials, a partir activitats lúdiques que faciliten la integració d'aquest missatge.

Per això, l'APDCAT ha preparat l'espectacle de màgia P@ssW0rd!, que es representarà un cop al dia del 27 al 31 de desembre. De la mà del mag Pol Pavo, els infants podran participar en diversos trucs de màgia, per acabar generant una bona contrasenya per protegir-se davant d'intrusos. Per arribar aquí, però, mitjançant jocs de cartes i trucs els infants aniran prenent consciència de com mantenir la privacitat al món digital, del phishing i els seus riscos, i de les implicacions que té per la privacitat compartir la geolocalització, entre altres aspectes.

L'horari de l'espectacle variarà segons el dia. En concret, es representarà:

  • 27 de desembre, a les 13 h
  • 28 de desembre, a les 13 h
  • 29 de desembre, a les 18 h
  • 30 de desembre, a les 16.30 h
  • 31 de desembre, a les 13 h

Una selva amb laberint

D'altra banda, l'espai de l'APDCAT traslladarà els infants (a partir de 7 anys) i les seves famílies a una selva tropical. Allà, s'hauran d'esforçar a fons per evitar "que la xarxa els enredi". I és que la selva acollirà un laberint de xarxa, ple de dades, que els nens i nenes recorreran mentre van decidint quines dades deixen a la xarxa i quines no, i si retiren de la xarxa les dades personals.

Per als més menuts (a partir de 3 anys) i les seves famílies, l'espai de l'APDCAT també acollirà una piscina de boles per "pescar dades." Amb aquesta activitat, es podran conscienciar sobre quin tipus de dades són les dades personals i la importància de tenir-ne cura, per evitar tant els fraus digitals com la manipulació, l'assetjament o la discriminació, així com altres perjudicis en la vida social o laboral del present o del futur.

La participació de l'APDCAT en el Festival de la Infància d'enguany s'emmarca dins de les accions del Pla Estratègic 2023-2028, per sensibilitzar i formar la ciutadania en matèria de protecció de dades. A més, es té en compte que els infants i joves són un col·lectiu particularment vulnerable davant dels riscos d'internet i les xarxes socials.

 

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16600 {"title":"L'APDCAT omple de màgia i jocs el Festival de la Infància 2023","published_date":"2023-12-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/apdcat.gencat.cat\/web\/.content\/04-actualitat\/noticies\/imatges\/FestivalInfancia23.png_1909735862.png","id":"16600"} catalunya Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-18/16600-apdcat-omple-magia-jocs-festival-infancia-2023 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.