Salut reclamarà a l'Estat un millor reconeixement de la categoria professional de les infermeres i d'altres sanitaris

El conseller de Salut inicia unes trobades amb els col·legis de professionals d'infermeria per poder abordar els canvis organitzatius i de transformació de model que han de permetre, en conjunt, millorar l'assistència de la poblacióTambé s'inicia el desplegament de les comissions de la taula d'harmonització amb els sindicats

Imagen del artículo Salut reclamarà a l'Estat un millor reconeixement de la categoria professional de les infermeres i d'altres sanitaris

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha remarcat avui que des del Departament es treballa "per revertir la situació de malestar que hi ha entre alguns col·lectius". És per això que, per un costat, Salut reclamarà a l'Estat un millor reconeixement de la categoria professional dels infermers i infermeres i d'altres sanitaris com els tècnics superiors o els tècnics en cures d'auxiliar d'infermeria (TCAI); intensificarà les converses amb el Consell de Col·legis d'Infermers i Infermeres de Catalunya, amb tots els col·legis d'infermeres de Catalunya, i amb totes les societats científiques vinculades amb infermeria per poder abordar els canvis organitzatius i de transformació de model, i, finalment, s'inicia el desplegament de les comissions de la taula d'harmonització amb els sindicats.

En una roda de premsa, el conseller ha admès "el malestar" d'alguns col·lectius i ha anunciat que en les properes setmanes té previst mantenir una reunió bilateral amb la ministra de Sanitat, Mónica García, per abordar diferents qüestions, entre les quals, destaca la d'aconseguir una millora de les categories professionals, una competència, -la del canvi de categoria professional-, que ha recordat, és de les poques competències en salut que és d'àmbit estatal.

"El malestar no és una qüestió de diners, que també. El sentiment és que hi ha una manca de reconeixement sobretot a infermeria de la Primària, que s'acompanya d'una reivindicació històrica de tenir un nivell professional adient a l'acadèmic" ha explicat Balcells, que ha afegit que en el moment que el canvi de categoria sigui reconegut, també obtindran el complement salarial adequat a la categoria.

Les infermeres reclamen passar d'una categoria A2 a una A1. Per la seva part, els tècnics superiors de nivell C1 reclamen passar a un nivell B; els tècnics en cures d'auxiliar d'infermeria (TCAI) demanen un ascens del grup C2 al C1, i els administratius passar a administratius sanitaris.

Paral·lelament el conseller ha explicat que la voluntat del Departament és reunir-se de forma urgent amb el Consell de Col·legis d'Infermers i Infermeres de Catalunya, amb tots els col·legis d'infermeres de Catalunya, i amb totes les societats científiques vinculades amb infermeria per poder abordar els canvis organitzatius i de transformació de model que han de permetre, en conjunt, millorar l'assistència de la població.

I finalment, el Departament també treballa per desplegar els mecanismes de la taula d'harmonització dels convenis per abordar les millores salarials. Balcells ha explicat que la taula té previst la creació de grups de treball per categories professionals i que activaran aquests grups perquè ja comencin a funcionar dins de les comissions que es desplegaran des de la taula d'harmonització.

Acord de l'ICS

El tercer acord de l'ICS es va signar el passat 22 de novembre amb la signatura de 13 dels quinze representants de la UGT, CCOO, SATSE i el sindicat de Metges de Catalunya. Així mateix, el conseller ha subratllat que el Departament ha destinat en aquest acord 320 milions, "la pujada més gran que hi ha hagut mai en un conveni i que situa totes les categories professionals a un nivell molt competitiu".

També ha remarcat que en menys d'un any Salut ha firmat un altre gran acord, el del SISCAT, en el qual es va injectar 460 milions d'euros. En total, més de 800 milions d'euros destinats a les millores laborals dels professionals. Dos grans convenis que suposen un pas endavant en l'equiparació i homologació de les condicions laborals tots els treballadors del sistema de salut de Catalunya.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14452 {"title":"Salut reclamarà a l'Estat un millor reconeixement de la categoria professional de les infermeres i d'altres sanitaris","published_date":"2023-12-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/15\/12\/51\/45efb1c7-4450-4742-b333-d65a75b7857b.jpg","id":"14452"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-15/14452-salut-reclamara-millor-reconeixement-categoria-professional-infermeres-altres-sanitaris https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.