Botiga vintage d'Humana al centre de Barcelona, una nova iniciativa del Pacte per a la Moda Circular

Imagen del artículo Botiga vintage d'Humana al centre de Barcelona, una nova iniciativa del Pacte per a la Moda Circular

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

• El signant del Pacte per a la Moda Circular, Humana, ha inaugurat aquest dijous la seva 5a botiga vintage barcelonina al carrer de la Portaferrissa • En dos anys, el número de clients de moda de segona mà ha augmentat el 27% gràcies al preus econòmics, el prestigi de la moda sostenible i a la creixent consciència ambiental.

El dijous 14 de desembre s'ha inaugurat la botiga més emblemàtica d'Humana a Barcelona dedicada a la moda de segona mà: és la més gran de totes les que té a la capital catalana (en són 22, i 51 a tota Espanya), dedicada en exclusiva al vintage i està a l'epicentre de la moda sostenible de la ciutat, al carrer de la Portaferrissa. En l'acte d'inauguració, el Director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, ha felicitat la iniciativa afirmant que "botigues com aquestes, en indrets comercials ben situats i amb un ambient modern i còmode dins l'establiment, fan que cada cop més persones comencin a mirar, comprar i utilitzar peces de segona mà."

L'obertura d'aquesta botiga reforça un sector que viu un idil·li amb el públic, sobretot el més jove: l'any passat va superar per primer cop el milió de clients i enguany està previst que creixi encara més, amb un augment del 27% en els darrers dos anys.

 

Segona mà innovadora

El nou establiment del barri Gòtic, que estrena la nova imatge corporativa d'una entitat nascuda al 1987 a Catalunya, reparteix els més de 300 m2 d'espai de venda en dues plantes, amb ascensor per a facilitar-ne l'accessibilitat. Humana disposa de 22 botigues de moda de segona mà a Barcelona amb una superfície total de venda de 4.100 m2, 1.100 m2 dels quals estan dedicats al vintage.

Catalunya s'està impregnant de la consciència del consumidor de països nòrdics, Anglaterra o Alemanya, i la roba de segona mà es veu cada cop més com una alternativa de prestigi. És una opció seductora per a molts segments de la societat. Especialment significativa és la resposta de les noves generacions: n'estan convençudes perquè és moda original i sostenible. Peraire afirma "Sense dubte, el jovent són els que determinen cap on va la moda, a la vegada que tenen la ment més oberta a tendències diferents i consciència ambiental. Per què no convertir la sostenibilitat en tendència? Ser sostenible és cool! Ens hem de poder enorgullir de dur roba que ens està durant molts anys, tal i com ens enorgullim de generar pocs residus en altres àmbits de la vida quotidiana."

 

Separar el tèxtil

Els articles de les botigues d'Humana procedeixen de les donacions dipositades o bé en els 1.400 contenidors verds de la via pública arreu de Catalunya o bé en els que hi ha a l'interior dels propis establiments. Aquestes donacions es classifiquen en la planta de preparació per a la reutilització que l'entitat té a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). La recollida selectiva de roba té un gran potencial per a garantir que se'n perllongui la vida útil: el 90% té una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge.

La gestió d'aquestes peces de roba i calçat permet que tornin al mercat com a moda sostenible i reutilitzada. Aquest procés té, per una banda, una finalitat social, ja que els fons generats amb la xarxa de botigues permeten l'execució de projectes de cooperació i, de l'altra banda, una finalitat mediambiental. Cada peça de roba recuperada deixa de ser un potencial residu.

La recollida selectiva i la gestió del residu tèxtil van permetre recuperar l'any passat 4.679 tones a Catalunya per part d'Humana, l'equivalent a 18,9 milions d'articles. Aquesta gestió va evitar l'emissió de 28.546 tones de CO2.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14446 {"title":"Botiga vintage d'Humana al centre de Barcelona, una nova iniciativa del Pacte per a la Moda Circular","published_date":"2023-12-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/residus.gencat.cat\/web\/.content\/home\/actualitat\/2023\/12_15_Botiga_vintage_Humana\/ac_Botiga_vintage_Humana.jpg_559364997.jpg","id":"14446"} catalunya Agència de Residus de Catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-14/14446-botiga-vintage-humana-centre-barcelona-nova-iniciativa-pacte-moda-circular https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.