Es dupliquen els ajuts a les universitats per fomentar la igualtat d'oportunitats de l'alumnat amb discapacitat

La convocatòria UNIDISCAT del Departament de Recerca i Universitats s'incrementa fins als 400.000 euros i finançarà el 70% dels cost de les actuacions que facin les universitats per millorar l'accessibilitat

Imagen del artículo Es dupliquen els ajuts a les universitats per fomentar la igualtat d'oportunitats de l'alumnat amb discapacitat


El Departament de Recerca i Universitats obrirà demà la convocatòria dels ajuts UNIDISCAT i finançarà amb 400.000 euros les actuacions que facin les universitats catalanes per eliminar barreres arquitectòniques i per garantir la igualtat d'oportunitats dels alumnes amb discapacitat. Aquest finançament permetrà reforçar els recursos materials, tècnics i personals que serveixen per millorar l'atenció d'aquest alumnat i evitar qualsevol forma de discriminació per motiu de discapacitat.

Enguany, és la setena vegada que es convoquen aquests ajuts i s'ha gairebé duplicat el pressupost de les convocatòries més recents (el 2021 es van destinar 231.978 euros a aquests ajuts i el 2022, 223.027 euros). Els 400.000 euros que aportarà el Departament de Recerca i Universitats aquest 2023 suposen el 70% de la inversió total que hauran de fer les universitats en projectes d'accessibilitat, que assumiran el 30% restant.

Cada projecte se subvencionarà amb un import màxim de 45.000 euros que es poden destinar a:

  1. Accessibilitat: il·luminació d'espais, senyalització del campus i dels espais, instal·lació de baranes, protecció dels espais de risc, adaptació del mobiliari, eliminació de barreres d'accés a la comunicació oral, escrita i a la derivada de la consulta d'informació en entorns electrònics, receptors de senyals acústics.
  2. Ajuts tècnics especials: programari adequat a les necessitats de l'alumnat, teclats adaptats, commutadors i reconeixement de veu per a l'accés alternatiu a l'ordinador, material per escriure, enregistrar o escoltar a l'aula, perifèrics de sortida especials i qualsevol altre material que impliqui un desenvolupament de base tecnològica.
  3. Suports personalitzats: traductors/res de llengua de signes, persones acompanyants de suport, entre d'altres.

Els ajuts, que van adreçats a les 12 universitats públiques i privades del sistema universitari de Catalunya, es podran sol·licitar fins al 15 de gener des del web de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Pla d'inclusió i diversitat a les universitats catalanes

Paral·lelament a aquesta convocatòria d'ajuts, el Departament de Recerca i Universitats també està treballant en l'elaboració d'un Pla d'inclusió i diversitats a les universitats catalanes. El passat 23 de novembre el grup de treball d'inclusió i atenció a la diversitat del Consell Interuniversitari de Catalunya va organitzar la primera jornada de treball participativa amb membres del sistema universitari català, professionals i experts de diferents entitats socials i del tercer sector, que treballen en inclusió i diversitat, i representants dels departaments de la Generalitat amb competències sobre els àmbits del Pla per recollir necessitats i avançar en la redacció final.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14436 {"title":"Es dupliquen els ajuts a les universitats per fomentar la igualtat d'oportunitats de l'alumnat amb discapacitat","published_date":"2023-12-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/14\/15\/17\/5e81a649-6aa2-4ef3-91dc-0a2982deee92.jpg","id":"14436"} catalunya Joaquim Nadal Farreras,Recerca i Universitats https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-14/14436-dupliquen-ajuts-universitats-fomentar-igualtat-oportunitats-alumnat-discapacitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.