President Aragonès: "El Govern de Catalunya ha recuperat el protagonisme a les Nacions Unides i vol contribuir a donar resposta als reptes globals"

El cap de l'Executiu participarà avui a Ginebra al Fòrum Mundial sobre els Refugiats organitzat per l'ACNUR i defensarà "un rol més destacat de governs com el de Catalunya en la presa de decisions"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat de relleu avui des de Ginebra que "el Govern de Catalunya, especialment durant els darrers dos anys, ha recuperat el protagonisme i una presència destacada en el marc de les Nacions Unides". I ha assegurat que des del Govern "seguirem treballant per enfortir la relació amb Nacions Unides", perquè "volem contribuir a donar resposta als reptes globals".

Imagen del artículo President Aragonès: El Govern de Catalunya ha recuperat el protagonisme a les Nacions Unides i vol contribuir a donar resposta als reptes globals

El cap de l'Executiu ha viatjat avui a Ginebra per participar en el Fòrum Mundial sobre els Refugiats que organitza l'ACNUR, l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats. Aquest fòrum, que se celebra cada quatre anys, és la cimera internacional més important que hi ha sobre refugiats. Compta amb la participació dels estats membres de les Nacions Unides i d'actors internacionals rellevants en aquesta qüestió, i té l'objectiu d'establir compromisos formals per implementar els objectius del Pacte Mundial sobre els Refugiats de les Nacions Unides.

En declaracions als mitjans des de la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat a Suïssa, Pere Aragonès ha avançat que durant la seva intervenció en aquest fòrum defensarà una major participació de governs com el de Catalunya en la presa de decisions en matèria d'acollida de refugiats.

En aquesta línia, el president ha dit que cal que "governs com el de Catalunya estiguin molt més presents i tinguin un rol més destacat, davant, fins i tot, dels estats, que encara tenen concentrada molta capacitat de decisió". "La Catalunya solidària, la Catalunya que en termes humanitaris està disposada a l'acollida de refugiats, vol també participar en la presa de decisions", ha reblat.

El cap del Govern també s'ha referit a la posició del Govern de Catalunya davant la "barbàrie humanitària" que s'està produint a Gaza. Ha fet notar que s'han superat els 18.000 morts i ha subratllat que "és absolutament inadmissible i condemnable l'afectació que està tenint, sobretot en infants i persones vulnerables". "És imprescindible un alto el foc immediat i que s'obri una via diplomàtica per iniciar el que ha de ser la reconstrucció social, econòmica i política de Gaza", ha afirmat.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14430 {"title":"President Aragonès: \"El Govern de Catalunya ha recuperat el protagonisme a les Nacions Unides i vol contribuir a donar resposta als reptes globals\"","published_date":"2023-12-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/14\/13\/55\/1027ddcd-766f-4741-8f22-2e7cab942062.jpg","id":"14430"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-14/14430-president-aragones-govern-catalunya-recuperat-protagonisme-nacions-unides-vol-contribuir-donar-resposta-als-reptes-globals https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.