L'ACA impulsa la redacció del projecte per habilitar una planta de regeneració de l'aigua depurada a Valls

S'ha formalitzat el contracte per un import superior als 94.600 euros i es disposarà d'un termini de 10 mesos per a la redacció del projecteEl projecte haurà de definir les característiques d'una planta que produeixi aigua regenerada per al reg agrícolaEn els propers sis anys es preveu doblar la producció d'aigua regenerada, passant dels 70 als 120 hm3/any

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha formalitzat el contracte per a la redacció del projecte constructiu d'una Estació de Regeneració d'Aigua (ERA) a la depuradora de Valls, a la comarca de l'Alt Camp. El contracte s'ha formalitzat per un import superior als 94.600 euros i es disposarà d'un termini de 10 mesos per a la redacció del projecte.

Imagen del artículo L'ACA impulsa la redacció del projecte per habilitar una planta de regeneració de l'aigua depurada a Valls

Aquesta instal·lació aplicarà un tractament més avançat a l'aigua depurada i servirà per a garantir les demandes de reg de la Comunitat General de Regants de Valls (CGRV), composada per diferents comunitats i que actualment reguen amb l'aigua dels torrents la Xamora i el Catllar, mitjançant rescloses dels diferents regs històrics i una xarxa de sèquies a cel obert.

La depuradora de Valls té una capacitat per tractar 7.200 m3/dia, equivalent a una població de 33.700 habitants, i està en servei des de l'any 2000. La planta és de tipus biològic de fangs activats de baixa càrrega amb eliminació de nutrients (nitrogen i fòsfor) i les aigües tractades s'aporten per gravetat al Torrent del Puig.

El projecte que s'adjudiqui haurà de definir en detall les obres a projectar, tant en els aspectes tècnics, de disseny, econòmics, ambientals i administratius, de compliment de la normativa vigent. A més, l'ERA ha d'estar capacitada per a tractar el cabal de disseny de la depuradora de 7.200 m3/dia.

Regeneració a Catalunya

Actualment hi ha 24 estacions de regeneració d'aigua a Catalunya, que en el 2022 han produït més de 70 hm3. En els propers sis anys és previst construir 9 Estacions de Regeneració noves, ampliar les existents i doblar la producció d'aigua regenerada, arribant als 120 hm3/any.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14418 {"title":"L'ACA impulsa la redacció del projecte per habilitar una planta de regeneració de l'aigua depurada a Valls","published_date":"2023-12-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/13\/16\/56\/ce7c3d97-ec14-4a21-aaf4-1cb4a4126960.jpg","id":"14418"} catalunya Agència Catalana de l'Aigua https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-14/14418-aca-impulsa-redaccio-projecte-habilitar-planta-regeneracio-aigua-depurada-valls https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.