Més de 10 milions d'euros per invertir en recerca i innovació per al sector agroalimentari i forestal de Catalunya

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca els ajuts a la preparació i execució de projectes per part de grups operatius de l'Associació Europea per a la Innovació (AEI-Agri) en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles dotats amb 7,5 milions, i els ajuts a les activitats de demostració de transferència de coneixements dotats amb 2,72 milions.

Imagen del artículo Més de 10 milions d'euros per invertir en recerca i innovació per al sector agroalimentari i forestal de Catalunya

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural posa a disposició del sector agroalimentari i forestal de Catalunya, través de dues convocatòries d'ajuts, més de 10,2 milions d'euros per invertir en projectes d'innovació i recerca.

Suport a la innovació

La primera línia d'ajuts, que està dotada amb 7,5 milions d'euros, dona suport a la innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat als grups operatius de l'Associació Europea per a la Innovació(AEI-Agri). Tant per executar projectes pilots, com per a la preparació d'aquells que encara es troben en una fase inicial i encara requereixen un plantejament previ al pilotatge. Aquest grups operatius són agrupacions de diferents entitats, empreses o agents, amb centres de recerca creades amb l'objectiu de resoldre problemàtiques concretes o aprofitar oportunitats detectades, a partir del treball col·laboratiu en un projecte de innovació.

L'import total d'aquesta convocatòria del 2023 és de 7.500.000 d'euros cofinançats en un 57% pel DACC, mentre que el 43% restant l'aporta el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 de gener de 2024.

284 projecte iniciats

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació, i Agenda Rural ha convocat aquests ajuts en sis ocasions, entre els anys 2015 i 2021, amb excel·lent resposta per part del sector agroalimentari i forestal, que ha participat activament en la presentació de projectes. En total, aquestes convocatòries han subvencionat la participació de 783 empreses en 284 projectes (74 projectes de redacció i 210 projectes pilot innovadors), per un valor de 29,18 milions d'euros. Davant l'èxit de les convocatòries anteriors, el Departament ha incrementat el pressupost per a aquesta mesura en un 45% respecte l'edició anterior.

Suport al transferència del coneixement

A més, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat una segona línia amb 2.725.000 euros de suport a la transferència de coneixements tècnics i de gestió.

Els projectes han de donar resposta als àmbits de la sanitat vegetal; la millora de la gestió de les dejeccions ramaderes i de la fertilització; la gestió eficient de l'aigua, l'energia i el sòl; el benestar animal; la producció alimentària sostenible; la qualitat i seguretat alimentària; la bioeconomia i l'economia circular i la reducció del malbaratament; l'impuls de pràctiques per la mitigació i adaptació del canvi climàtic i preservació de la biodiversitat; la digitalització i la innovació agroalimentària i forestal.I els beneficiaris d'aquests ajuts les universitats, centres de recerca, centres tecnològics i desenvolupadors de tecnologia TECNIO acreditats per l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ) i entitats vinculades a les universitats que tinguin com a objecte la recerca. Les sol·licituds es poden presentar fins el 5 de febrer.

Des de la primera convocatòria, l'any 2017, el DACC ha aprovat un total de 220 activitats de demostració, que suposen un pressupost aproximat de 8 milions d'euros i la participació de nombrosos grups de recerca. En el marc del Pla estratègic de la PAC 2023-2027, els ajuts destinats a les activitats de demostració de coneixements, tenen com a finalitat donar suport a l'intercanvi de coneixements i informació en el sector agroalimentari i forestal amb un pressupost previst de 5,5 milions d'euros.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14405 {"title":"Més de 10 milions d'euros per invertir en recerca i innovació per al sector agroalimentari i forestal de Catalunya","published_date":"2023-12-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/13\/13\/50\/3d07fbc2-74bd-4f6a-9b94-85b20fa052fc.jpg","id":"14405"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-13/14405-mes-10-milions-euros-invertir-recerca-innovacio-sector-agroalimentari-forestal-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.